Fortfarande lite på ner gång...

Nu sitter jag här igen och måste erkänna att jag glömt bort min blogg. Jag tycker ju om att skriva lite här, men ändå så känns det som att man inte hinner med det. Men nu skriver jag ju, det betyder att jag tagit mig tid till det. Yeah!

Igårkväll så kom jag hem ganska sent, efter att ha gymmat och stannat till hos Gutta lite. När jag kom hem var jag kall och skakade. Så jag kröp ner i min säng, startade elementet och tog fram min bok (ja, jag läser en bok just nu. Jag är lika förvånad som ni är. haha), efter en stund så känner man hur den där doften av lite bränt damm kommer. Elementet har ju inte varit igång på över ett halvår, så det ligger en hel del damm där bakom som får det varmt om öronen (men hey, damm har inga öron, vad jag vet ialla fall. Så då får de det varmt om....öhm....) På ett lite knepigt sätt känns denna svagt otrevliga doft ändå rätt mysig. Det stinker inte på något sätt, det luktar inte bränt på det sätt som det gör när det brinner. Det luktar varmt, och tryggt. Jag läser o läser i min bok som heter Stenens Broderskap. Handlingen är för komplicerad och jag är för lat för att orka berätta den här. Läs den själva! Haha

Efter ganska 1 timma är jag trött och vill sova, men det är så lite kvar på boken så jag får för mig att jag ska läsa ut den. Men det tog en timma det med, men skam den som ger sig! Efter de så frös ajg inte mer, jag la mig ner och somnade rätt så jättesnabbt.

Idag så vaknar jag upp och inser att jag måste ta tag i lite saker. Skidlägret, inget är gjort på några dagar. Jag har just nu bokat 3 till 5 minibussar som måste fyllas, annars står jag där med några bussar och en tom plånbok. Men ett samtal med Mackan går före det...

Sen så är det så här alla mina vänner, min mobil gick sönder härrom dagen ju. Jag har just nu en som är ifrån den tiden så hjulet var nyuppfunnet, men det spelar ingen större roll. Jag ska försöka få tag i en annan. Men vill man prata med mig så föreslår jag att ni ringer mig. För jag kan knappt sms med en så gammal och dålig telefon, och sen så har jag inga nummer på den heller.

Men men, ikväll blir det Big Bongo med Gutta. Det var på tok för länge sen jag var där (då det var big bongo). Har ingen aning om vilka det är som spelar där ikväll. Men jag låter det vara en trevlig (eller otrevlig) överraskning. Vad ni än gör så får ni ha en bra kväll!

Herrens frid!

Ännu mera neråt...

Idag så var båda mina systrar hemma en sväng, med de båda pojkarna förståss. Alfons var riktigt kul att träffa igen, har inte sett honom på en månad nästan. Så vi lekte o lekte o lekte, sket skoj! Sen ringde mackan o ville berätta att han alltjämt ville gemomföra denna skidresan. Så vi tog lite nya tag. Trots att kyrkan inte tycker att vi ska ha en skidresa...

Men sen efter att ha lekt färdigt med Alfons så skulle jag kolla på ett sms, men när jag öppnade mobilen så såg jag att min display var sönder. Så nu har jag ingen mobil, speciellt eftersom jag inte kan få bort SIM-kortet. För luckan till den sitter fast...

Great!

Lite upp, men mest ner....

Nu gick det visst några dar igen... skärpning på mig sjäv!

Hur som helst, nu är det lov (för er som fortfarande går i skolan). Men det märks knappt av, för det känns som att ingen är hemma. Tjejerna är fortfarande i Paris (tror jag), Nisse är i USA och Frippe är i Barcelona. Hade inte Gutta vart hemma hade jag blivit galen, han och jag har roat oss med tv och dataspel, träning och tacos. Haft de riktigt kul faktiskt. Även om jag är van att vara rätt så ensam och ha rätt så händelsefattiga dagar numera så känns det lite tomt när alla är borta, det gör faktiskt det. Jag har känt samma sak förr, men då under andra omständigheter. Då såg jag mina vänner vända mig ryggen i rädsla för att skapa bråk... som tur är så är det så väl att alla vänner är bra ute o reser denna gången. De kommer tillbaka, snart...!

Men det är lite fler saker som känns just nu. Som det ser ut nu, så blir det inget skidläger med kyrkan. Min resa verkar ingen vilja följa med på, eller jag vet bara att Johanna sagt att hon vill. Men om ingen annan vill eller kan så blir det lite väl tomt i den där bussen. De lite mer bestämmande människorna i kyrkan sa åt mig i helgen att avbryta det hela, mackan vet inget än. Men jag väntar på att han ska ringa mig. Så som det ser ut nu så blir det ingen skidresa för min del, förutom någon railsession på vapenvallen då.

På jobbfronten står det rätt så still med. Jag väntar på besked från några ställen, framför allt Isaberg och dess skidshop. Men jag vågar inte tro på sånt längre. Jag ber varje kväll om att få hjälp, en väg, ett arbete eller en spännande linje att söka. Men inget bönesvar än. Tanken på att jag kommer att vara utan pengar vid jul är dock de som känns mest tråkigt. Jag kommer nte ha råd att köpa något, till någon. Så därför funderar jag på att försöka se till så att jag inte får några julklappar.

Men mitt i all denna tristess och enformiga vardag så finns det en plats där jag har valt att lägga min tid. En plats där min fantasi skapar och roar, men där även jag får bli road och se andra skapa. Kyrkan, jag lägger ner några timmar varje vecka på all planera och klura ut lite roliga saker som jag kan hitta på. Jag är ledare för de yngres cellgrupp, något som både är kul och givande (för både mig och dem, hoppas jag).

Men men, nu ska jag klura på vad vi ska prata om på cellisen ikväll, samtidigt som jag njuter av en kopp kaffe och väntar på att mackan ska ringa.

Later mina vänner!

Tusen Foo Fighters låtar senare

Idag så satte jag mig vid datorn, satte på en skicka foo fighters och råkade gå in på sidan last.fm (där jag för övrigt är medlem). Last.fm är en sida som man kan gå med i/på, den registrerar all musik du lyssnar på och hjälper dig med att hitta nya band som liknar de du redan lyssnar på. Sket smart!

Hur som helst, idag såg jag att jag var farligt nära att ha lyssnat på 1000 låtar av bandet foo fighters. Så jag tänkte att jag minsann vara lite nostalgisk här. Foo Fighters är bandet jag lyssnat på så länge jag fick välja själv, de va/är tillsammans med band så som Audioslave och soundgarden de som startade grunge-vågen. Idag är soundet från FF lite annorlunda om man jämför med de första albummen. Men det är alltjämt lika bra. FF's låtar har varit låtar om passat så hilma bra in på mig. Och man kan till och med bli lite tårögd ibland...

Tyvärr så kunde jag ju inte så dom i somras, men jag kan ju trösta mig med att jag numera har en DVD med en akustisk spelning. Sjukt mysig spelning! Men nu, ska jag njuta till "Times like these" (den bästa FF låten om du frågar mig) och en kopp kaffe. Ikväll är de cellis med de snygga brudarna, yeah!

Ha dé!

Mån dag

Idag är det en sån där rätt grå och tråkig dag. Jag sitter här hemma och kollar igenom Af's sida efter jobb. Men jag har även reggat mig på ett bemanningsföretag. Men bara det tog 1,5 timma! Men det var nog för att det var så himlans krångligt....

Idag har jag även lagat min egen mat, diskat efter mig och gjort det lite snyggt efter mig. Men mitt rum ser ut som ett tonårsrum ska se ut (jag är ju trots allt tonåring i ett halv år till...). Jag fick även hjälpa Thea med engelskan idag, över msn och med en kopp kaffe i handen.

Ikväll så hade jag egentligen velat gå och gymma med antingen Gutta eller Nisse. Men Nisse skulle fixa inför hans USA resa, och Gutta hade träningsvärk. Och idag är en sån dag då jag inte vill träna själv, så istället för det så ska jag nog gå till Gutta ikväll och spela lite Guitar Hero.

Passar även på att erkänna vad jag numera gör på nätterna. För nu är det så att jag har fått fasligt svårt för att sova, jag är extremt trött. Men jag kan bara inte somna. Så ibland händer det att jag har min kamera, tar på mig jackan och mössan. Skruvar på kameran på stativet, och sen så vandrar jag iväg en sväng... Rätt så mysigt, men väldigt kallt!


Detta är min senaste natt sysselsättning, en liten promenad med stativet och kameran.


Sorry dudes!



Måste ju börja med att erkänna at det var ett tag sen jag skrev här, och jag har inte heller några bra ursäkter... så vi skippar det.

Livet rullar på som vanligt. Inget jobb. Mesta tiden spenderar jag här hemma. Kvällarna spenderas på gymmet, i kyrkan eller här hemma vid msn. Rätt enformigt, men det är inte så farligt faktiskt. Kvällarna är givetvis det bästa på dagen. Men det som är allra bäst är ju helgerna, då har alla ens vänner tid. Ingen skola, de flesta har inte några större mängder läxor att tänka på. Så helgerna är sket fejna!

Min tid i kyrkan har blivit lite mindre, jag är numera inte där varje fredag. Vilket både är skönt, men också lite ledsamt. Jag önksade egentligen att fler kunde och ville komma till mitt fina tonår. Jag och Maja har lagt ner många timmar, inte bara för att planera, utan även för att få lägenheten fin. Men samtidigt är det rätt kul att man någon fredag då och då nu kan gå till Bongo och ta nån/några öl, snacka, ha kul och dansa lite.

Men det har hänt lite ovanliga saker med under de 2 veckorna jag "glömt" blogga. Färskast är ju Hanna's och Sara's 18 års fest. En riktigt trevlig lite fest, men innan jag gick dit hade Boys Night gänget lite förfest och mat hemma hos Nisse

Gutta trode inte wasabi var så starkt, så han tog ganska mycket. Vilket han sen fick äta upp... höhö


Efter detta bar det då upp til festen, där fick man ännu mera god mat. Efter det fick damerna allti ifrån en guldfisk, till mer trevliga saker så som en godis bikini eller ett vibrator kit.


Tre vackra damer: Johanna, Hanna och Sara

I mitten av förra veckan, kommer inte ihåg vilken dag så var jag och nils ute fotade lite i skogen. Vi hade en bra och trevlig pratstund och så fick vi båda lite fina bilder.


Hösten är en av mina 4 favorit årstider...

Och förra fredagen så hade ajg gjort en riktigt grym planering för tonår, jag hade stuckit dit en timma innan eller så. Bara för att förbereda, men till min stora besvikelse så kom ingen. Johanna, anni och sara kom... för de hade lovat mig att vara hjälpledare. Men istället för att klaga över att ingen kom (givetvis så tänkte jag på det) så tog vi saken i egna händer och vi 4 tävlade och lekte istället. Vi råkade ha vattenkrig som i uppstädningen blev till att vi dansade istället.


Jag i tras-hulahula shakar med Anni o Haj hejar på!

Efter det så satt vi oss ner med thé och kakor och kände oss rätt nöjda, Nisse kom förbi och tillsammans så åkte vi in till Centrum med en burk kakor som vi delade ut till mindre nyktra människor...


Kvällsfika, vi var duktiga så vi förtjänade det...

Nu så sitter jag här och lyssnar igenom ett Unplugged album med Coldplay som jag råkade hitta innan jag satte mig och började skriva.... En mysig liten skiva. Men nu ska jag börja tänka på sängen. Imorgon så ska jag ta det lite lugnt och leta jobb. Och jag ska verkligen försöka att blogga mer ofta igen!

:*

Idag är en bra dag

Livet leker, allting flyter på som vanligt. Att vara hemma hela dagarna och inte ha ett jobb känns jobbigt, men på ett sätt som inte tynger mig. Att behöva vara snål och inte göra åt alltför mycket är inte kul, men jag har lärt mig att leva med det nu. Att vara singel och inte gå runt olyckligt kär i någon är just nu rätt skönt, jag har mängder med vänner som ger mig en otrolig glädje och jag hoppas att jag är där för dom lika mycket som dom är här för mig.

Allt känns faktiskt väldigt bra, vilket är skönt men också lite skumt. Jag borde gå runt och vara orolig över att jag inte kan få ett jobb. Jag borde tycka att det är fruktansvärt att vara hemma numera, men jag tycker bara det är okej. "Jag har vart med om värre" är lite av mitt livsmotto i nuläget. Och det känns väldigt, väldigt skumt. Men jag är otroligt glad för att det är så här bra.

Idag är det finfint väder och solen bara steker på. Om stjärnorna är framme även denna kvällen så ska jag ta och åka lite longboard i höstkylan. Kan nog bli otroligt mysigt! Men först ska jag ner till kyrkan och fixa lite för Tonår.

Ha dé!

(första gången på ett tag som jag skriver 2 inlägg på 2 dar...heja mig!)

Stjärnfall...

Ikväll såg jag ett stjärnfall. Inte det första, förhoppningsvis inte det sista... Som alltid så får man önska sig något. Denna kväll är inget undantag ;)

Jag önksade mig något som jag vet inte kommer hända, men jag önskade det ändå. Låt det ske... om inte så går livet vidare. Nu ska jag ta och krypa till sängs!

Gnatt :*

Hyperaktivis

God morgon...eller ja, det är ju faktiskt inte morgon längre. Klockan är ju hela 1!

Men här sitter jag och skriver lite, och jag måste börja med att berätta hur nöjd jag är med mig själv idag. Men som vanligt kunde jag inte gå upp när min klocka ringde vid 9 idag. Men när jag väl kom upp vid kvart i 10 så käkade jag lite frulle och en rejäl tallrik med youghurt med müsli. Efter detta så fick jag någon skum impuls, jag började slänga en massa papper och annat skräp på mitt rum. Sen satte jag min iPod i min högtalare och satte på lite Explosion in the sky, och helt plöstligt så hade ajg städat hela mitt rum! Detta har inte gjort på ett år tror jag.... Sen så gjorde jag en annan sak jag borde gjort för ett år sen. Jag tog alla mina tv-spel och åkte ner till lägenheten i kyrkan och lämnade dom där. Så nu slipper man spela bilspel om man vill spela lite tv-spel någon natt! Men när jag kom dit blev jag också lite besviken. Några av tonåringarna hade hängt där en kväll, vilket är jätte kul att de har ett ställe som de kan samlas i mitt i veckan och ha kul ihop. Men de hade inte plockat iordning efter sig. Så det låg disk och saker lite överallt... tråkigt. Men eftersom jag vet vilka det är så ska de minsann få städa upp det! Jag passade också på att vattna mitt träd i lägenheten, mitt fina träd! =)

Men nu så ska jag börja tänka på kvällen lite tror jag, för ikväll ska jag äntligen till Bongo igen! Det var evigheter sen jag var där. Gutta och Frippe har gått dit många gånger utan mig, då jag inte haft tid eller möjlighet att gå ut på en fredag. Ska bli kul att komma dit igen. Ännu mer kul är att tjejerna ska med ut ikväll, även om de inte förstått att bongo är ett himla bra ställe så har de lovat att vara där en stund ialla fall. Innan de ska iväg till Centrum, det allra tråkigaste ställe om du frågar mig. Varje gång jag är där ser jag bara en massa kåta, tråkiga och osociala människor....när man kommer därifrån har man tinitus och en tom plånbok. Nä, tack jag veta bongo. Bra musik, trevligt folk och en mysig lokal.

Men nu ska jag nog hoppa in i duschen och tänka lite på att snygga till mig. För jag ska snart till Gutta och leka lite innan vi sticker in ikväll.

Ha de superdupermega bra så kommer jag tillbaka imorgon med förhoppningsvis någon ny impulsnyhetsflash!

:*


Nattinatt!

Inatt så tog jag en liten nattpromenad efter att ha fått en rapport om att gatlamporna i Jönköping blivit utslagna i ett åskoväder. Men i Huskvarna var det stjärnklart. Men jag tog med kameran ut och gick lite, tog några stjärnbilder. Sen dog min kamera...

Men mycket riktigt, det åskade ganska bra i Jönköping, och jag lyckades klättra upp lite och se att det faktiskt var rätt mörkt i Jönköping. Då önskade jag att de vart lite torrare så man kunde åkt bräda in till stan. Men icke, jag satte mig istället ner en stund. Tog en bön och sen gick jag hem igen....


RSS 2.0