Sagt i bastun.

En man råkade sparka till min fot då han satte sig i bastun i helgen...

Främling i bastu: Oj förlåt.
David: Ingen fara. Det var ju bara en touch.
Främlingen: Okej, bra. Men man vet ju inte, du kanske trodde att jag tåflörtade med dig.
David: Ja, men det hade inte vart så farligt då heller.
Främlingen: Jaha, aah... Ja, du är sån du.

Ja... en spännande tystnad uppstod senare.

Tonårsdrömmar

Ända sedan jag var si så där 14-15 år har jag lyssnat på Foo Fighters, jag har älskat dem varje dag av de här 7-8 åren. Att få se dem uppträda har varit en dröm, ett måste. När samlingsalbumet kom för 2 år sen blev jag lite orolig. För när ett band ger ett samlingsalbum och tar en timeout, då låter det som att de splittras och slutar för gott.

 

Men nu är de tillbaka. Idag släpttes deras första singel till den nya plattan, den finns på WiMP & Spotify. Sitter och lyssnar igenom den nu, jag kan inte riktigt bestämma mig om den är bra eller dålig. Den har en skön refräng och ett skönt sound, men verserna känns lite sega.

 

Men som florsockret över semlan så ska Foo Fighters ut på turné, med en spelning o Stockholm. Denna spelning äger jag en biljett till och jag är så glad att jag nästan spricker, vissa stunder på dagen iaf. Me so happy!

Skadad av internet?

Morgonens och gårdagens stora fundering! Jag har flera gånger då jag skrivit texter på datorn här på jobbet gjort detta misstag. Jag råkar oftare och oftare skriva "se" efter varje punkt. Lite irriterande, men mest kul. Det är roligare att inse hur trög man är snarare än hur dum man är...

 

Men är det bara jag som råkar skriva "se" efter varje punkt som att jag skriver in en hemsida? Troligen är det så, men då kan jag känna mig speciell och unika :)

Näthandel

Ja, denna underbara näthandel. Man kan beställa istort sett vad som helst, när som helst och varifrån som helst. Idag på praktiken så slog jag till, jag har varit kär sen första ögonkastet i en ryggsäck. Och nu, då junkyard hade rea och snygga tröjor i min storlek var slut så vågade jag inte vänta längre. För hade jag väntat längre hade jag kunnat få den billigare, men risken för att den skulle ta slut och göra mig förkrossad var för stor, jag var bara tvungen att köpa den! Tyvärr så hann en viss lila keps av märket Hoppipolla ta slut, det var den och ryggsäcken som var mina "måste"-köp just nu (och troligen ett tag framöver). Vet du var man kan köpa Hoppipolla Headwear så får du gärna säga det till mig.

 

 

För er som blir rädda nu kan jag säga att jag inte är en galen shopaholic eller dylikt. Jag hittar rätt ofta saker jag vill ha, men det är sällan jag köper något. Hade jag vart lite mer välbetald som student hade jag säkerligen köpt mer. Jag liksom många andra har saker jag vill köpa eller uppleva, jag har visioner och framtidsplaner. Många av dem kommer ni att få höra om när tiden är redo. Stay tuned eller något likande coolt på svenska!

Paradox

Jag har alltid tyckt att man ska blogga om annat en det vardaliga, inte det att jag anser att andras vardag är ointressant. Men jag har alltid tyckt att ska jag blogga, så jag ska blogga om extra-ordinära saker. Men nu ser jag inte att jag har tiden eller årstiden med mig. För just nu vill jag bara ut och åka longboard mitt i natten, är sugen på att ta en riktigt lång runda. Men det är lite i kallaste laget och att åka bräda på grus... ja det funkar inte riktigt. Men i brist på värme och grusfria vägar vill jag göra något som sätter mig i rörelse och som inte kostar särskilt mycket (har rätt ont om pengar just nu faktiskt, lördagens bongo besök gjorde mig inte rikare precis).

Min praktik stjäl mycket av den tid jag önskar att jag kunde lägga på diverse spontana saker, men jag trivs på min praktik. Det är roligt och varierande, och imorgon ska jag åka upp till Hjo igen. Inte för att fota, men för att hämta produkter som jag sedan ska fota uppe på Axamo i vad jag tror blir en egengjord studio. Ska bli spännande och jag hoppas att det blir bra. Kom precis på att jag har en gratis kaffe på Shell nu med, så det blir att ta med den där dricktermosen och ha en trevlig biltur till Hjo!

Men på tal om praktik, så jag måste nog sova nu. För det har inte varit mycket sovande den här helgen inte. Även om jag gillar att åka bräda halva/hela nätter och vara vaken till solen går upp så är jag en person som gillar att sova med, det är väl vad man kallar en paradox?

Småfniss hörs ifrån mitt kontor

Jag har råkat jobba klart för dagen, mest för att jag glömde mitt minneskort med 100 bilder hemma. Så ja, jag sitter här och gör egentligen ingenting... Ja, tur man har eget kontor iaf.

 

I mitt lilla, men rätt så trevliga rum sitter jag nu och kollar på extramaterial från mn favorit TV-serie: Top Gear. Ett motorprogram där humor och bra TV är viktigare än objektiva och sakliga biltest. De kanske inte verkar så himla roligt, men de är det om du frågar mig.

 

Just nu råkade jag kolla på det här klippet. Det var nog en av världens sämsta sånger, deras uppdrag är att göra en reklamfilm för VW. Här kommer hela klippet, Del 1 & Del 2.

 

Nu ska jag skratta någon timma till, sen ska jag nog tänka på att åka hemåt :)

Tidsbrist, inte skrivkramp

Aloha läsare!

 

Jag har tänkt skriva något kul i några dagar, men dagarna går ruskigt fort. På praktiken har det vart mycket att göra, så mycket att jag inte fått tid att skriva kortare inlägg i mitt nya kontor där jag kan leka runt på internet om jag så hinner, vilket jag inte gjort förens idag.

 

Men ni kanske undrar vad jag pysslar med här på ROL. Jo, just denna veckan har jag arbetat med bilder så som denna:

 

Gissa produkten

 

Det ska vara rätt storlek, rätt format och rätt kvalitet för att kunna publiceras på ett intranät till en större svensk matkedja. Lite pilligt jobb, men rätt enkelt och rätt svårt att göra fel. Iaf om man jämför med de där produktbladen jag gjorde i förra veckan. Tyvärr verkar man inte kunna lägga upp pdf'er här på blogg.se, så vill ni se mina produktblad så får ni kika in den här bloggen

 

Igår fick jag veta att min praktik sträcker sig längre bort än en biltur till Hjo, jag ska om 2 veckor åka till Kristinehamn och fota färdigmonterade hyllor i en butik. Det kan till och med bli en övernattning, jag ser fram emot detta. Det låter inte så himla roligt att åka så långt helt själv, men det ska bli kul att fota lite. Att de låter mig göra just sånt här betyder dessutom att de verkar gilla mig och gilla det jag gör här. Vågar vi hoppas på sommarjobb eller mer?

Massive oh cock!

Gjorde ett fatalt misstag här på praktiken idag, råkade lägga upp blad med priser på våra produkter som några återförsäljare i Ryssland och Litauen inte skulle se, de är nu rätt irriterade på företaget och jag är orsaken... Inte roligt och vara mig just nu. Men chefen här i Sverige sa att det inte var bra, men att sånt händer och att det kommer ordna sig. Hoppas det inte innebär med mitt huvud på ett ryskt spett.

 

Top Gears James May summerar rätt så bra vad jag tänker nu...

Det senaste på kontoret

Det var tänkt att vara en lugn dag på kontoret, den sista vid min fönsterplats för att jag på måndag tvingas byta till ett rum då de ska flytta runt och ta bort några av kontorskuberna. Men så kom VD'n imorse in i min kub och frågade om jag inte kunde flytta direkt. Så jahapp, det var bara att plocka ihop och flytta på sig. Efter lite teknikstrul och många smarta lösningar är jag nu installerad på mitt nya kontor. Här kan det bli bra, här kan jag dessutom skriva blogg inlägg i smyg då ingen kan se vad jag pysslar med inne på mitt kontor ^^

Det var som sagt tänkt att vara en lugn fredag, men icke. Mer förändringar på de där produktbladen jag sitter med, men idag är det värre. Jag har nu inte plats (eller fantasi) att lösa platsbristen på bladen... Så ja, där har jag något att fundera över.


Resfeber

Imorgon eftermiddag är det så att mina föräldrar ska åka till Thailand, jag ska köra dem till Landvetter där de sedan ska hoppa på flyget till värmen. Det låter lite fint faktiskt, men jag hade inte velat hänga med på deras 35-års bröllopsresa. Vad jag däremot njuter av är att se (men mest höra) hur de båda går ängsliga emellan packning och resfeber-tankar som "Usch vilket väder det ska bli imorn, hoppas det går bra att ta sig till Landvetter".

 

Själv tar jag det hela med lugn och ro, jag vet att vi kommer att komma fram i tid hur illa än vädret är. Jag vet det mest för att de vill åka med en ruskig framförhållning, men det gör mig inget! För det betyder att jag kommer att komma hem igen i vettig tid så jag orkar jobba på fredag med.

 

Då mina föräldrar åker söderut så passade min syster Emma med barn på att komma förbi en sväng idag, alltid trevlig! Speciellt då Sam (det äldre av barnen) inte längre verkar rädd för mig. Han gjorde mig sällskap i ett litet medley av klassisk rock iförd mina solglasögon, för Sam har lärt sig (eller hjärntvättats av sin far) att gilla gammal rock. När Sam får höra just gammal rock, så kan han allt som oftast texterna och både dansar och sjunger till. Oerhört gulligt, oerhört roligt!

 


Mer av mig!

Är det något jag är lite besviken på mina föräldrar över så är det att de aldrig såg till att jag lärde mig att spela ett intrument. Visst, hade de tvingat mig att spela fiol eller tvärflöjt hade jag kanske vart besviken på dem idag, men gitarr, bas, trummor, piano... något ganska mångsidigt intrumentt. Jag har försökt mig på bas, men Nils var ingen bra lärare (inte hans far i cykelbyxor heller) och jag var en aning trög den gången vi började så inget fastnade.

 

För musik är något jag gillar, även om jag är totalt omusikalisk och egentligen bara gillar att sjunga då jag är helt själv (det är förövrigt de enda gångerna jag sjunger bra om du frågar mig och ingen vet om det stämmer av logiska anledningar). Nu på jobbet så sitter jag allt som oftast med hörlurarna på och lyssnar på massvis med musik, speciellt då min handledare inte befinner sig i kontorkuben jämte särskilt ofta. Min ett dygn långa spellista på spotify används flititgt, men jag får även lite infall och tar fram album jag aldrig annars lyssnar på. Igår lyssnade jag i omgångar på Pixies och idag var det mycket Foo Fighters. Men spotify får inte börja spela förens morgonpasset i P3 är över!

 

Men varför inte dela med mig lite av min musiksmak? Bra idé David, så varsågoda!
Bra (och galet blandat)

Konsten att åka buss

Det har nu gått 2 veckor på min praktik och jag har lärt mig (läs: tvingat mig) upp i tid varje dag, är faktiskt riktigt imponerad av mig själv. För högskolestudier har gjort att man lätt blivit lat och man har legat och dragit sig i sängen till halv 10 eller 11 i värsta fall. Men nu har jag kommit upp varje morgon, väl i tid att äta både frukost o göra mig iordning lite enkelt.

 

Men igår och i fredags åkte jag buss hela vägen till ROL för de första gångerna, jag var därför tvungen att gå upp lite tidigare, men det fixade jag galant! Men, trots att jag varit väl förberedd och hunnit med alla bussar har jag inte lyckats med att komma i tid då jag åkt buss. I fredags fastnade bussen i en lite brant och väldigt hal backe, och igår gick bussen sönder. De dagar jag kör bil till praktiken kommer jag fram i tid och utan att fastna i körer, jag är helt enkelt inte gjord för att åka buss smärtfritt...

 

Men, i min förargelse och i mina missöden finns en trevlig sak. Jag ville köpa mig ett värdekort på bussen i fredagsmorse. Men ingen chaufför på vägen visste hur man gjorde det, så därför fick jag åka gratis, hela vägen. På hemvägen skulle jag försöka köpa mig ett busskort, men samma historia där. Jag fick lite dåligt samvete och gick in på JLT's kontor på juneporten och köpte mig ett värdekort till slut. Men, många sparade kronor, ett hett tips för alla som vill åka lite mer gratis helt enkelt! :)

Söndagstänk!

Det är söndagkväll, en tid då man oftast sitter i lite självreflektion. Då man funderar över veckan och hur den varit, tankar så som "har jag hunnit med allt denna veckan?" eller "har jag haft en bra veckan?" passerar genom huvudet. En annan sak man ofta gör på söndagskvällar är att fundera ut veckan bästa och veckans sämsta sak. Ibland är det väldigt enkel att hitta det bästa (eller det sämsta), andra veckor kan det vara så många bra (eller dåliga) saker att det är svårt att välja ut det där bästa (eller sämsta). Då de är utvalt så brukar jag allt som oftast fundera lite på varför, "varför blev det en så bra kväll igår?" eller "vad kunde jag gjort för att ha gjort den här dagen bättre?" är lite typiska tankar.

 

Denna veckans bästa händelse är helt klart min lilla road-trip på praktiken, det låter inte så himla kul att sätta sig i bilen tidigt en torsdagsmorgon och köra till Hjo (1 timma bort), men med P3's morgonpasset och en välfylld dricktermos var det själavård, välbehövd sådan!

 

Veckans sämsta var ganska självklar den med, i fredags på väg till jobbet så tappade jag bort min älskade skidvantar. Att bara tänka på det gör mig irriterad, att jag inte vet exakt var eller hur jag tappade dem är frustrerande. Jag vet inte vad jag kan skylla på, så jag skyller inte på någon/något. Men imorn ska jag till JLT på vägen hem och fråga efter dem, om jag inte lyckas hitta dem på mitt kontor vilket jag inte gjorde i fredagseftermiddag.

 

Men nu, ska jag sova. Det blir tidigt imorn och förhoppningsvis så fastnar inte bussen på Åsenvägen i 35 min imorn.


Denna veckans shoot

Jag "råkade" gå på upptäcksfärd i fabriken i Hjo.

 

No shit Sherlock.

Entertain me!

På sistone har jag känt mig mer och mer som en person som inte gör något vettigt eller roligt på helgerna, allra värst är lördagkvällar då jag allt som oftast hamnar hemma. För er som gillar att läsa de tankar jag så gärna delar med mig av kanske det bara är kul, men jag suktar efter mer!

Jag vill umgås, skapa, låtsas, upptäcka, avslöja, retas, charma och lära känna. Så hjälp mig kära läsare!

Nöden är dofternas illaluktade svärfar

En liten fredagsfundering så här när arbetstempot sjunker och tillslut dör ut i vad som kallas fredagsfika. Jag måste säga att jag älskar företag där fredagsfika är lika viktigt som fredagsbönen för muslimer. Här på ROL är det ytterest seriöst det här med fredagsfika, de har ett rullande schema och det verkar förekomma någon slags tävling om vem som kan ta med sig bäst fredagsfika. Ingen, absolut ingen här på kontoret går hem före fredagsfikat. Det finns de som känner sig färdiga för dagen strax efter fredagsfikat, men ingen lämnar innan fikat. Sånt är mysigt.

 

Men, nu till min fundering för dagen. Som vi alla vet så kan det ibland lukta lite illa då man kommer till en toalett, såsom när någon gjort en nummer 2 där, det är aldrig trevligt och en aning nojig som man är så tar man hellre toaletten jämte. Men min fundering är om man ska lämna den stinkande toans dörr öppen i ett försök att vädra ur den eller om man ska stänga till och låta doften få lägga sig...?

Förra veckans shoot

Ja, jag var ju bara assistent då det fotades förra veckan. Det som fotades var inte heller några snygga, coola eller sexiga modeller. Det var metallsaker som ICA ville ha fotade, men här kommer lite av resultatet:

 

 

Kanske inte så glamouröst, men det var kul iaf :)

Tvångstankar...

Jag har det senaste dygnet gått med en liten fundering i huvudet (och ja, jag brukar gå att klura på saker). Var går gränsen för en tvångstanke? Har jag något tvångstanke?

 

Ni förstår nog. I mina bitvis intensiva funderings-sessions så har jag kommit fram till att när jag tittar på TV eller spelar på mitt TV-spel så vill jag allra helst ha ljudet på ett tal som slutar på 5 eller 0, alltså vill jag ha ljudet på 5, 10, 15 eller 20 om jag är riktigt ljudsugen. Jag kan ha ljudet på andra nivåer men jag vill allra helst ha det så, jag har inga bra argument alls. Förutom att jag är en smula galen, men vem är inte det i dagens samhälle?

 

Nu när jag blottat mig totalt och framställt mig själv som en lite läskigare och garanterat mer galen person så utmanar jag dig som läser detta att betrakta dig själv. Gör du något liknande? Kan vara en viss morgonrutin eller liknande med så klart, kan du inte förklara varför du gör det men du gör det för det känns bättre så ja...

 

Vill du sen så får du så klart dela med dig av ditt mer skrämmande jag, men en stunds självreflektion vad jag utmanar dig till.

RSS 2.0