I väntan på Tom.

Igår var en grymt bra kväll. Jag och gutta hängde hos mig och gjorde oss iordning, sen drog vi till Bongo där vi träffade lite trevligt folk. Men ingen av oss var särskilt sugen på att festa till det eller hänga där hela natten, vi var mest ute för att snacka lite, ha lite kul och göra en lagom lång kväll av det.

 

Så vid 12 stack vi hemåt, men inte för att sova. För jag hade fått en mycket bättre idé, jag tyckte vi skulle åka lite bräda. Vi åkte hem, hämtade brädorna och skyndade ner till Huskvarna för att hinna med 33an upp till Egna Hem. Vi tyckte de var trevligare att ta bussen än att gå.

 

Efter en awesome färd nerför backen stack vi till Shell för lite natta mat innan vi rullade hemåt. Ådalsvägen i fullfart och utan trafik är nog det bästa som finns just nu.

Bongo!


Praktikrapport.

Ja, är man inte ute i god tid så skriver man i grevens tid. Projektarbete må ha fått en bra start, vi känns långt komna och det är jättebra. Men praktikrapporten ska in imorn, och jag började skriva den för 3 timmar sen tror jag det var. Jag tycker om att skriva, det är mycket därför jag bloggar. Men jag tycker om att skriva på mina villkor, då jag känner för det.

 

Nu har jag skjutit på den här rapporten lite för länge och tvingas skriva den då jag inte känner för det. Jag har tvingat mig nästan färdig, men jag har lite kvar. Jag har en bra förmåga att skriva skolarbeten slarvigt, det är ofta många stav- och grammatikfel som måste rättas till eller så får jag göra om det.

 

Men nu ger jag upp, nu får det vara nog för ikväll. Nu ska jag sova lite så jag orkar vara en bra projektledare imorgon. Jag får i värsta fall lämna in uppgiften lite sent, jag avslutade trots allt praktiken senare än mina klasskamrater, då borde jag få några dar extra...

 

//Trött-David out!

In my life.


Truck och skola.

Idag var första dagen på mitt nya extrajobb. Jag har fått jobb på Poståkeriet ute på Ljungarum som truckförare, i sommar ska jag jobba heltid där ute och ja, det kan bli spännande. Den första dagen på jobbet var faktiskt riktigt kul, eller ja... i början iaf. På dagen är det tydligen rätt lugnt där uppe och det var skönt att börja jobba och inte ha en massa paket och stress. Det var kul och lagom svårt helt enkelt. Jag fick lasta av lastbilar med mig truck, köra paket till nya avgångar och lägga upp lastpallarna med snyggt och fint.

 

På eftermiddagen fick jag bekanta mig med vågen som de kallade den, en stor fet våg som vägde och mätte paket. Det var lite tråkigare och inte lika varierande. Men sen när kvällsfolket kom blev jag degraderad och fick inte längre köra truck utan bara hjälpa till vid vågen. Det var faktiskt riktigt tråkigt och jag tittade på tok för mycket på klockan vilket gjorde att det kändes som en evighet.

 

Men till slut slog klockan 18. Så jag bytte om, åkte till sushibar och hämtade lite favoritmat för att sedan göra Klara & Johanna sällskap för att göra färdigt projektplanen för projektarbetet. Vi blev nyss färdiga och de åkte hemåt, men jag stannade kvar för att skriva det här men även uppdatera min dagbok för projektarbetet.

 

Det har varit en långdag, men den är snart över och det ska verkligen bli skönt att sova lite. Men först ska jag skriva i den där dagboken, packa ihop och köra hem i "silverblixten". :)

Nervöst!

Idag ska jag på utbildning på mitt nya jobb. Jag ska hitta dit, jag ska köra truck, jag ska hitta i byggnaden, jag ska inte köra in med gafflarna i väggen. Det är mycket som ska göras och mycket som kan gå fel, så jag är lite nervös. Men den kan nog gå bra, vi får hoppas att det går bra och att de tycker jag är duktig.

 

Men nu ska jag njuta vidare av min feta frukost. Wish me luck!

In i solnedgången.

Igår så gick jag hemma och segade istort sett hela dagen, så lagom till kvällen fick jag nog. Jag smsade gutta och frågade om han inte ville fota och åka lite bräda och det ville han. Men han skulle äta och jag blev uttråkad, så jag drog iväg lite före...

 

 

Jag hann vara ute en bra stund innan Gutta hann ikapp mig. Solen hann går ner, jag hann köpa en flaska tändvätska, hitta ett fint ställe att stanna och göra upp en eld. När gutta kom satte vi oss ner och pratade mest hela kvällen, trevligt var det. Att sitta vid en eld är bara det väldigt trevligt. Man typ rensar huvudet och tankarna när man stirrar in i elden, trots att man inte tänker på någonting känns det som.

 

 

Efter några timmar åkte vi hemåt, men vi kom till Gutta och råkade sätta oss med hans bror Erik och se Scream 3. Vet inte riktigt varför det blev så, filmen är ju inte särskilt bra eller så. Men det var trevligt och efter det så rullade jag sakta hemåt.

På tal om uteliv...

Jo, som högskolestudent skriven här i Jönköping får jag varje lördag kl 10.00 ett sms ifrån Centrum Bar. Det är ett ytligt ställe som jag aldrig vill gå till, de 3 gånger jag varit där har alla varit tråkiga och tragiska...

 

Hur som helst, i detta sms står det vad som händer denna kväll samt att jag har fri entré för mig och en vän fram till 23. Sms'et avslutas alltid med frasen Vem träffar du ikväll?. Denna lilla flörtiga meningen har varit det enda roliga med de där sms'en, för det är så typiskt Centrum. Man kan verkligen säga att de att hittat en passande slogan.

 

Men, jag måste tyvärr meddela att det verkar som de tagit bort denna fras. Tråkigt säger jag, för nu är det inte längre kul att få deras sms. Man kan ju hoppas att det betyder att stället inte längre är så ytligt och hemskt som det var förr, men jag tror inte jag går dit och tar reda på saken. Jag är trots allt över 18 och därmed för gammal för det där stället.

Glad påsk!

Det är påsk, solen skiner och livet är allmänt finfint! Idag har jag legat ute på gräsmattan, jag hade min kursbok med mig och läste faktiskt en hel del med. Jag kanske hinner läsa ut den lagom till litteraturseminariet, andra gången gången någonsin i så fall.

 

Det lite dumma är ju bara att vinden ligger helt fel, så även om jag bor ganska långt ifrån bilmässan så hör jag precis allting. Man kan ju undvika att höra något genom att spela högmusik, men då går det inte så bra att plugga för det enda man tänker på är musiken... det är verkligen en ond liten cirkel.

 

Men du ska David göra sig iordning för att bege sig till Nyqvist på grillchill och senare lite Bongo!

Galet mycket!

Jag räknade imorse ut att jag de senaste dagarna har åkt rätt så mycket bräda. Och igår drog jag på stort med en riktigt långtur. Jag var på möte i kyrkan och efter det så skyndade jag mig till bussen för att åka in och träffa Emma. Vi hade en cool foto/prat/flum-stund, men sen skickade hon iväg mig för hon hade lovat att hänga med sin mor. Men jag var på tok för pigg och inte alls sugen på att åka hem. Så jag struntade i bussen och åkte bräda hemåt, jag tog några omvägar och inga genvägar. 2 timmar tror jag att jag var ute och när jag kom hem så mätte jag givetvis hur långt jag åkt på eniro. Gårdagens tur var 1,5 mil och tillsammans med de tre senaste dagarna har jag åkt 3,3 mil... helt okej!

 

En helt okej Emma.

Städning!

Ja, mitt i detta finfina vårväder fick jag för mig att städa mitt rum lite. Det behövdes så ja, det är väl bra att det blev gjort.

 

Det är rätt jättetråkigt att städa, men det har sina kul stunder. Då man hittar gamla lappar från Viktoria eller anteckningar från föreläsningar som man kan skratta lite åt för anteckningarna är så dåliga. Men det finns också stunder då man blir lite nedstämd, då man hittar gamla släktingar sista födelsedagskort...Det må ha gått 1,5 år, men du är fortfarande saknad!

Prick!

Igår spenderades kvällen hos Basse på Egna hem, och även att vi bara var killar var det himla trevligt. Men det fanns ju de som suktade efter mer. De lyckades övertala mig att hänga med in till Jönköping, de skulle ragga på brudar men jag hängde mest med för att jag var pigg och ville inte hem än. Så vi tryckte in oss i en bil och blev inskjutsade av någons lillebror. Väl framme så får jag inte upp den bilrutan jag vevat ner, jag försökte tillsammans med Gutta och den där stackars 18-åringen att få upp rutan, men det gick inte... Det gav mig lite dåligt samvete, men det skulle snabbt försvinna mot besvikelse och ilska. För under tiden vi stod vid bilen hade Basse, Johan och Adam sprungit iväg till de där himla brudarna... Johan hade dessutom glömt sin väska i bilen, så den fick jag ta hand om... kul!

 

Efter att ha åkt runt på brädan och spanat på dem en stund gav jag upp. Den enda jag hittade var klasskamraten Moa. Och tillsammans med henne så dumpade vi väskan vid en port, sa hejdå till Moa och åkte hemåt. Det som gjorde det här jobbigt var ju att sista bussen gått, att Gutta var helt plötsligt inte lika pigg längre och att det var en ganska bra bit hem. Men 9 km senare, och med en korv i magen var vi äntligen hemma.

 

Men jag har inte riktigt förlåtit er pojkar än. Men Gutta, han visade att bro's går före hoe's :)

Crikey!

Crikey, vilken dag! Idag har vart rena berg- och dalbanedagen, man har kastats mellan hopp och förtvivlan hela dagen känns det som. Men det har ialla fall varit spännande!

 

Nu ska jag strax upp till Egna Hem och Basse för lite chill'in. Och det allra bästa är ju att hemfärden sker nerför Ådalsvägen och på en longboard.

9 km.

Jag fick för mig att jag skulle ta en liten tur med brädan. Det blev visst en tur ända bort till Norrängsskolan och tillbaka. Men jag är nöjd, och har ont i sparkfoten.... men mest nöjd! :)

Back in school!

Ja, då vart man tillbaka på HLK igen. Det känns riktigt bra, även om det kändes väldigt vemodigt att gå ifrån praktiken på ROL så känns det kul att vara tillbaka i skolan igen. Det var kul att se och hälsa på alla, även om jag inte känner att jag känner mer än en handfull väl så är det kul att prata lite. Man kommer kanske inte att se så många i klassen heller, eftersom vi påbörjat projektarbeten som kommer att göras i grupper om 3-5 pers.

 

Jag har hamnat i en bra grupp, det känns verkligen så. Hamnat och hamnat, jag har lyckats hitta två ambitiösa, trevliga och relatistiska arbetskamrater ifrom av Johanna och Klara. Vi är så pass ambitiösa att vi kommer i dagarna ha en liten kickoff, vi kommer varje vecka vandra runt Munksjön och vi kommer köra på fredagsfika. Jag gillar't!

 

Däremot känner jag att vi har mycket att göra, många frågor och en hel del osäkerhet. Dessutom är jag projektledare och det gör ju inte saken lugnare. Men jag är full av tillförlit och ro (än så länge).

 

Mitt i allt idag fick jag en liten insikt. Jag är rätt glad att jag inte har en flickvän just nu... För Viktoria vet att det inte är helt enkelt att vara med mig då jag är inne i stora projekt så som en B-uppsats eller. Om jag fattat henne (och mig själv) rätt så var det väl inte det att jag var otrevlig(det var jag väl inte va?). Utan mer att jag var spänd, stressad, pressad och hela tiden tänkte på den där uppsatsen och allt kring den. Så det känns bra att jag inte har någon jag riskerar att såra, uttråka eller göra besviken.

Lite olägligt kanske...?

Ja, jag hittade igårkväll världens bästa jullåt. Det är bara 4 månader försent och det är påsktider, inte jultider. Men den är bra och den kommer att kommas ihåg till nästa jul.

 


Longboarding.

Jag är just nu rätt sugen på att ta en sväng med min bräda. Men klockan är mycket, jag har en matlåda för imorgon att laga och lite mer småplock att göra innan jag ska relativt tidigt i säng. Så vi får väl se hur det blir med en åktur.

 

I ärligheten namn. Tom, efter du gått och lagt dig igår tog jag en sväng med brädan. Jag var så hemskt sugen på att åka och jag var rätt pigg med (till skillnad från dig som sett du som du kämpat mot John Blund sen halv 1). Det var en bra runda och jag kunde inte sova efter den heller. Jag var fortfarande pigg och framförallt endorfinglad efter åkturen... Men märkte du att jag smög ut?

Stackars mig.

Ja, det är synd om mig som har fått så mycket besök här i helgen. I fredagskväll var det folk här, igår var det killkväll med Tom och Gutta och idag fick jag besök med. För idag fick jag besök av Nyqvist, Basse och Johan. De kom med folköl och tillsammans så njöt vi lite i eftermiddagssolen. När solen gått ner över granntaket så hjälpte de mig med att äta upp alla chips som blev över tidigare under helgen. Chips är gott, men det var lite i mesta laget för mig. Sen har jag ju en figur att tänka på med, jag har ju "den perfekta kroppen" (Ja, jag lever på den komplimangen än).

 

 

På tal om den där kroppen, jag hade tänkt att träna idag. Det var några dar sen sist och jag var sugen på att träna. Men jag kände verkligen inte för att gå ner till gymmet idag. Så det var ju otroligt synd om mig som fick besök och fick en bra anledning till att inte träna.. Stackars mig :)

Blommorna.


Killkväll.

Ja, igår hade jag, Tom & Gutta killkväll. Vi trotsade det lite gråa vädret och tog fram grillen. Vi tog en tripp till city gross i Guttas lilla bil, den börjar väl bli accepterad av mig nu. Den är rätt charmig ändå, när man spelar musik på på lite högre ljudnivåer så vibrerar passagerarstolen lite så där lagom och det är ju mysigt. Gutta var lite trött och sliten efter sömnbrist och sjukdom så han körde hem lite någon gång bra efter midnatt medans jag och Tom satt uppe till halv 4 och kollade på roliga musikvideo's innan vi tog varsin våning och säng här.

 

På morgonen så fortsatte han och jag vår turnering i NHL, Tom spelade med Kanada för dem är bäst och jag fick spela som England för dem är sämst. Det blev en spännande turnering som jag till slut vann med 4-2 i matcher. Jag var nog en bra vinnare, för Tom krävde revanch i form av Sverige mot Japan, ni kan ju gissa vem som var vem... Vi hann bara en match innan Tom skulle hemåt. Men Japan vann med 6-4, heja Japan!

Lonesome lördag.

Mina föräldrar åkte igår till Öland, vilket betyder att jag har huset för mig själv. När jag har huset för mig själv då tycker jag om att plugga in datorn till stereoanläggningen och spela musik nästan dygnet runt. Det kan till och med vara så att jag går runt och sjunger här i huset. Det är lite ensamt, men det är rätt trevligt.

 

Igår hade jag Gutta, Gustav, Daniel (med någon tjej) och Basse på besök. När de sista gått hem så plockade jag fram brädan och tog mig en liten nattlig tur med brädan. När klockan är mycket så kan man åka hur man vill för det finns ingen risk att bli påkörd, och det är sweet!

 

Men nu ska jag packa väskan, det är innebandy som vanligt. Förhoppningsvis stukar jag inte foten så som jag brukar göra. Efter bandyn kommer Tom hit och senare kommer Gutta för lite grillchill, TV-spel och fint umgänge.

Kaoz.

Besvikelsen är enorm. Det finns inte ord för detta svek, det finns inget som kan gottgöra detta misstag. Den ansvarige för fredagsfikan var ledig och hade inte fixat fika eller ersättare! Det är många tomma, besvikna blickar här man mina arbetskamrater.

 

Förresten, fick inviga en av företagets nya Mercedes B-klass bilar. Jag tog en sväng till Hjo och tillbaka med den för att lämna tillbaka lite delar jag lånat som egentligen bara stått och skräpat på mitt kontor. Vid fikat som egentligen bara blev kaffe idag så berättade jag för de andra att bilen gjorde en konstigt tjutande ljud när man närmade sig 120 km/h (jag lovar, jag försökte köra lagligt). De sa då att en anställd som har likadan bil som tjänstebil fick samma bekymmer och det visade sig att växellådan var sönder. Så ja, antingen var växellådan sönder då jag satte mig i bilen idag, eller så tog jag sönder den... Hehehe

Slutet är nära.

Slutet på praktiken är här, jag ska förvisso hit på måndag och tacka handledare och bjuda på tårta. Men idag är ju egentligen sista dagen och det känns verkligen som att det är sista dagen. Allt står still, jag fick lite uppgifter att göra. Men de gick fort att göra klart och nu så väntar jag egentligen bara på fredagsfikan.

Idag är ingen vanlig dag...

Jag sitter här på min praktikplats och känner hur praktiken liksom börjar dö ut lite. Det finns egentligen inte mycket att göra här, jag sitter mest och väntar ut tiden. Jag väntar på att det ska bli måndag så jag får bjuda på fika, säga hejdå till alla här och tacka min handledare för de här 3 månaderna. När man har det lugnt och fint så hinner man tänka en del och för en liten stund sen kom jag på en sak.

 

Idag är första dagen på hur länge som helst som jag har jeans på mig. Jag kan helt ärligt inte komma på när jag hade det senast, det kan nog vara 2 månader sen... det känns faktiskt lite ovant. Anledningen till denna jeansbrist är att jag hittat någon som är så mycket bättre än jeans. Eller ja, det gjorde jag för länge sen och det kallas mysbyxor. Men mysbyxor till vardags och till en arbetsplats funkar inte. Jag kan gå till skolan i mysbyxor, framförallt till en tenta.

 

Men till praktiken går jag i cargos. Cargos är nog en av världens bästa uppfinningar, de är mjuka och sköna. Det är lite som att gå i ett par finare mysbyxor, ett par mer socialt accepterade mysbyxor... och det gillas!

Sum up - Popsoaré.

Jag önskar jag hade något vettigt att skriva om gårkvällen, men jag kommer verkligen inte på något bra. Det är inte det att kvällen var dålig, det står bara still i huvudet idag. Men jag är på praktiken och jag känner mig inte yr, jag känner mig täppt och lite lagom tjock i halsen istället... Vilket kanske är bättre? Jag är glad att jag inte känner mig yr ialla fall, för det är obehagligt.

 

Men det var finfint igår. Musiken var bra och jag fick retas med Matilda. Så ja, det var en bra kväll.

 

 

"Ni vill inte lyssna på det här hur länge som helst, det blir så jävla tråkigt till slut"

 

- Emil Svanängen om sin egen musik.

 


Popsoaré!

Jag har vilat ända sedan jag kom hem och känner mig tillräckligt pigg (och envis) för att åka in till stan en sväng. Det är ju popsoaré med Loney, Dear. Och jag slipper åka dit själv, Matilda var också sugen på att se honom.

Flightless bird, american mouth.

Jag har inte sett en endaste Twilight-film, har inte riktigt fallit för det här med vampyrer och populärkultur. Men det verkar finnas en och annan bra låt med i filmerna. Detta är ett bra exempel :)

 


Något positivt med dagen.

Min chef på Proffice Bemanning (där jag är anställd sen snart 1,5 år tillbaka) ringde nyss. Jag sökte för några veckor ett truckjobb på timanställning där sommarjobb på heltid ingick. Hon skulle ringa tillbaka och det gjorde hon nyss. Jag lyckades nog låta pigg och glad nog...

 

Jag har ialla fall fått jobbet! Jag ska från och med nu köra truck istället för att lyfta och slita med tunga paket. Det är jag väldigt, väldigt glad för. Jag har jobbat till och från på Posten för Proffice i ungefär 1,5, det var ett jättebra extrajobb i början. Jag fick in bra pengar och jag fick jobba bra timmar. Men under den tid som gått så har jag fått kortare pass, sämre tider och mer slit- och skitgöra. Sen tog Viktoria mycket av min tid och mitt intresse, hon var mycket roligare att vara med än att jobba. Sen tog ju det slut, vilket borde inneburit att jag hade en massa tid att jobba. Så har ju praktiken varit i vägen. Men jag har inte saknat Posten eller känt mig tvungen att jobba. Tvärtom, det har vart skönt att ha en bra ursäkt till att inte vilja åka dit och slita ut sin rygg för pengar.

 

Men nu ska jag alltså få ett nytt jobb. Både min chef och jag var överens om att jag var värd det och att det skulle kunna vara en bra nystart och nytändning. Jag ser med spänning fram emot detta jobb. Jag har ju kört truck, senast här på ROL. Men jag har aldrig jobbat med truck, så jag är lite nervös med. Men jag hoppas på det bästa :)

Sjuk.

Ja, jag tror nog jag är sjuk trots allt... Jag har dock tvingat mig upp idag, tagit bussen genom hela Jönköping och sitter i mitt kontor på ROL. Men jag mår inte bra, jag är yr, varm, har lite ont i halsen och har ont typ under armhålorna. Någon som vet vad det är för fel på mig? Vad jag vet har jag ingen feber, men det är jobbigt att gå eller stå, för man känner sig väldigt yr och ostabil...

 

Och min sjukdom kommer inte alls lägligt, ikväll är det Popsoaré och Loney, Dear spelar. Han är en av de bästa artisterna jag sett live och jag vill se honom live så många gånger jag kan. Men ja, det är inte helt kul att gå dit om man känner sig yr och vimmelkantig... Så vi får se.

 

Nu blev jag färdig med prissättningen i en av de webshoppar jag gör för ROL. Det var skönt, för då slipper jag stirra mig yr på ännu mer siffror.

Sjuk?

Idag har det varit en lång dag. Tidig morgon, bilresa till Stockholm, trafikkaos i Stockholm och sen ankomst till Kistamässan. Där var jag idag med min praktik för att jobba i deras monter på butiksleverantörsmässan. Det var lite mer kul än det låter, men bara lite kul...

 

När kvällen närmade sig så packade jag och några kollegor in oss i en bil och åkte hemåt igen. Vi fastnade åter igen i lite trafikkaos, jag valde att slumra mig igenom det mesta av det :)

 

Nu är jag hemma och känner mig inte särskilt bra. Jag känner mig varm, yr och lite febrig... ska jag vara lite hypokondrisk med så gör det lite ont att svälja med. Det var ett tag sen man var sjuk, och man kan ju inte undvika det för alltid. Så jag får väl ta det som den man och optimist jag är... Jag har massvis att göra innan jag kan lämna ROL, ialla fall lämna ROL och känna mig nöjd med min insats. Så det blir att tvinga sig upp imornbitti.

 

Ska bli skönt att ligga ner nu känner jag. För att sitta 5 män i en liten Toyota Avensis är inte bekvämt, att sitta i mitten där bak (där jag satt hälften av resorna) är extra obekvämt. Så min rumpa är lite öm. Att stå upp en längre tid är ingen höjdare det heller. Men som sagt, jag är optimist. Och som optimist kan jag känna mig glad åt att jag fick variera emellan sitta och stå, det hade ju vart bra mycket värre att sitta i mitten där bak hela dagen.

Compass.


Järn & vin.


Brothers of end.


Ont i benen.

Jag har rätt så bra träningsvärk idag, det gör tex ont att ställa sig upp. Men efter 1,5 timma innebandy och 1,5 mil longboard på en dag så borde man kanske känna sig lite mör...

En lite annorlunda fågel på besök.



Långtur med långbräda.

Igår var en riktigt fin dag. Först och främst fick jag en natts ordentlig sömn, det var otroligt skönt och behövligt. Sen så vart det den gamla vanliga innebandyn, där jag för en gångs skull inte stukade foten. Skönt att det finns lördagar då jag inte stukar foten :)

 

För kvällen hade jag inga planer, Gutta likaså. Så vi slog slag i saken och hitta på något. Vi var båda chipssugna, och sugna på att åka bräda. Så vi tog våra brädor ner till ICA, köpte lite chips och sparkade oss hemåt igen.

 

Gutta på väg till ICA.

 

Efter lite TV-spel, mat och chips så bestämde vi oss för att bara ta en till liten sväng med brädorna. Det hela slutade med en rejäl runda som inkluderade en promenix upp till Egna hem och en bra utförsåkning ner för Ådalsvägen, Huskvarnas bästa backe. Den har jag åkt ner för många gånger, oftast ensam, oftast mitt i natten för att undvika trafik. Men vi vågade oss ner redan vid 23, vi hittade en lucka i trafiken och körde. Det gick bra, det gick fort och vi kom ner utan några nära-döden-upplevelser. Efter detta drog vi oss långsamt hemåt, båda med ett glädjderus i kroppen.

 

Fast vår sena runda kunde slutat tidigare, för Gutta gjorde årets första vurpa. Han såg inte den grushög jag råkade åka in i men klara mig, utan han körde in i 3 cm djupt grus. Brädan tog stopp och Gutta flög framåt och gled lite på asfalten. Resultatet blev ett litet sår på armen och ett på benet med. Men Gutta tog det på bästa möjliga sätt, han skrattade lite åt det och åkte vidare. Bra Gutta!

Flashback!

Idag har jag faktiskt väldigt lite att göra här på praktiken, allt som ska vara klart för veckan blev klart redan igår. Så ja, jag har tid att skriva här, jag har tid att lyssna på musik och har jag tid att kika in youtube lite. Och jag fick nyss en plötslig lust att se vad jag kunde hitta ifrån I'm from barcelona's konsert i Jönköping för 2 månader sen. Jag var på den konserten med Ellen. Konserten var grymt bra, kvällen var riktigt trevlig och jag fick med mig massvis med konfetti-hjärtan innanför kläderna hem som souvenirer. Hittade ett i en tröja för typ 2 veckor sen, detta trots att tröjan varit i tvätten sen dess.

 

Och för er som inte var där, här kommer lite film :)

 

 

Så jag sitter här och flashbackar på den kvällen, snart är det lunch och helgen kommer allt närmare. Sweet!

Dagens goda gärning.

Ja, jag känner mig riktigt stolt idag. För jag har faktiskt gjort en himla fin gärning. Efter dagens besök hos sjukgymnasten så blev det bussen in till Jönköping och sen ringa på Gutta som fick komma och hämta mig och köra upp mig till Axamo för praktiken. För mellan 9-1 går det tydligen inga bussar upp hit...

 

Hur som helst. Jag var på bussen vid Östra Centrum, hade precis fått en plats att sitta. Då såg jag att vid mina fötter låg det ett busskort i en sån där svart plastficka. Jag öppnade fickan och där låg ett busskort och ett träningskort på friskis. "Shit" tänkte jag och hoppade av bussen direkt och gick till friskis. Jag visste att om jag lämnade in kortet på friskis skulle de kunna hitta ägaren för det bättre än vad JLT kunnat.

 

Men efter denna goda gärning så fick jag gå igenom halva centrum för att möta upp Gutta där vi bestämt träff precis innan jag hittade buss- och träningskortet. Men jag kände att jag kunde gå där och känna mig stolt och rätt så duktig. Min lilla uppoffring har förmodligen gjort någon väldigt glad, och det känns väldigt bra. :)

Tränar tydligen för lite...

Ja, idag var jag hos sjukgymnasten i Huskvarna för att jag har i några veckor haft lite problem med knäna. De har gjort lite ont i dem, inte så att jag inte kunnat röra mig. Utan mest en svag värk som har oroat mig. Så jag fick tummen ur och fixade ett besök. Väl där så blev jag byxlös och fick sitta och böja på benen, stå och böja på benen och ligga och böja på benen. Väldigt spännande... heh.

 

Vad sa då sjukgymnasten? Jo, jag som tränar 4-6 dagar i veckan tränar tydligen för lite. Det låter himla märkligt, men det var tydligen så att jag har fin rörlighet och bra muskler i benen. Men att jag måste träna dem mer och hårdare, sen så ska jag tydligen stretcha mindre...

 

Inte riktigt det jag trodde jag skulle få höra, men det betyder att jag kan fortsätta träna som tidigare bara att jag måste träna lite mer styrketräning i benen.

David varnar!

För er som vill veta så betalar jag lite extra på gymmet för att slippa bära med mig handduken fram och tillbaka ifrån gymmet. Istället så får jag en ny och fräsch handduk varje gång och när jag är färdig med den så kastar jag den i en tvättkorg. Himla smidigt, bekvämt och när man tränar mycket så är det värt det.

 

Men igårkväll, efter en lite snabbare träning så sjönk jag ner i bubbelpoolen jämte en väldigt snygg tjej. Ja, hon var väääldigt snygg, men hon var också upptagen, eller så har hon väldigt touchy-feely med den killen som gjorde henne sällskap. Hur som helst, denna snygga tjejen lämnade poolen före mig och när hon gick därifrån tog hon med sig en handduk, jag funderade en stund på om det där inte var mn handduk. Och kom fram till att det måste varit det, så jag konfronterade denna vackra tjuv, som erkände och bad om ursäkt.

 

Men vad har vi då lärt oss av det här? Jo, snygga tjejer är inte bara viktiga att kolla på för att de är snygga. De kan mycket väl vara ute efter din handduk...

I väntan på telefontid.

Ja, sitter här i mitt lilla kontor. Det är lite mer än en vecka kvar och det känns lite ledsamt faktiskt. Ifrån detta kontor har jag smygkikat på skid-, skidskytte- och alpina-vm. I detta rum har jag lyssnat på tusentals låtar och många program av Morgonpasset i P3. I detta rum har jag känt mig meningsfull, behövd och uppskattad. I detta rum har jag känt mig otillräcklig, dålig och utanför. I detta rum har jag jobbat på ryska, tyska, engelska, norska, litauiska, italienska och franska. I detta rum har jag gjort hundratals fel, och i det här rummet har jag lärt mig saker för livet.

 

Snart är det över, jag har dock lite kvar att göra. Mina webshoppar (mina största projekt) har väl 75% färdig, just nu saknar jag mest bilder och produktinformation. Jag har en del möten att fixa ihop för att kunna bli klar i tid. Mitt första blir i Hjo, kom precis på att jag nog borde ringa och bestämma en tid med personen i Hjo innan det är försent...

 

Jag har en Stockholmsresa att göra innan jag vandrar härifrån med, på tisdag åker jag till Stockholm över dagen för att ta hand om kunder och besökare i ROL's monter under en mässa. Ska bli spännande, inte lika spännande blir uppgiften ansvara för kaffebryggaren...

 

Men nu ska jag strax ringa till sjukgymnasten och försöka få till en träff där någon kan titta och klämma på mina knän lite. För det ska inte göra ont att gå eller stå, eller?

Game over.


We Fell.


Vid lunchbordet.

Idag vid lunchbordet så började en kvinna prata om att det inte var bra för män att sitta med laptopen i knät, det var tydligen inte bra för spermieproduktionen...

 

Kvinna på kontoret: Nu fick du någonting att tänka på David. (följt av en klapp på axeln.)

 

En stund in i samtalet kom en man på att man kunde tillverka något slags skydd, typ som en strumpa som kunde skydda pungen mot värmen från datorn. Den skulle/kunde vara gjord i guld, kolfiber, magnesium eller något annat lättviktsmaterial, för sånt attraherar män, coola lätta saker alltså. Efter ytterligare en stund och några tuggor spagetti och köttfärssås...

 

Man på kontoretDet enda som kommer överleva kärnvapenkriget är Davids pung.

 

De är bra märkliga på det här stället...

Tecken på att man börjar bli gammal?

Jag upptäckte härrom dagen att det knakar i knäna när jag går. Det gör inte ont, det låter inte särskilt högt. Men det kommer ett svagt knak ifrån vänster knä. Så jag tror att jag börjar bli gammal och snart fallar isär...

 

Nää, idag ska jag unna mig en vilodag. Mitt TV-spel saknar nog mig lite, har inte rört det på flera dagar. Ja, jag är värd lite tid i soffan efter all träning. Har träningsvärk i magen med, så jag är verkligen värd det.

Skön unge.


Gammal goding!


Mot äventyr!

Idag ska jag åter ut och leka fotograf för praktiken. Denna gången bär resan av till Habo och fotografering av jättestora saker som ska säljas vidare till ICA Maxi. Har helt ärligt ingen aning om vad jag ska fota, det är något stort det är typ allt jag vet. Men både jag och kameran är laddad, nu kör vi!

 

Men denna dagen har redan börjat spännande. För imorse så insåg jag att min praktiktelefon inte var på mitt kontor, vilket var rätt jobbigt då jag alltså tappat bort den. Men jag fick gå på skattjakt och gå dit där jag vart igår... och tillslut så, så hittade jag min telefon. Puh! :)

Over the hills.


Det roliga med att vara trött.

Det händer många märkliga saker då man är trött och ibland kan man verkligen skratta åt sig själv. Idag gick det bra att träna, både hårt och länge. Men på slutet kan jag insåg att jag var lite trött, mest i skallen faktiskt. För det var väldigt svårt att räkna hur många situps jag gjorde, och det var väldigt svårt att komma ihåg hur många omgångar situps jag kört...

 

Sen så fick jag tidigare på dagen ett album länkat till mig av Viktoria, men det var då jag var på gymmet så jag bestämde mig för att ta det då jag kom hem. Väl hemma så satte jag på mig hörlurarna, startade albumet och började lyssna. Jag hörde musiken, den lät bra men den lät rätt svagt. Så jag höjde men tyckte att det lät lite dåligt. Lagom till första låten var slut (den var 4 min lång) så insåg jag vad problemet var. Hörlurarna var inte inpluggade till datorn. Så hela låten hade jag suttit här med lurarna på och förmodligen sett ut som en idiot om du suttit här bredvid... Så ja, man har sina stund av både klokhet och dumhet.

Dagen då det fanns så mycket tid.

Eftersom att Tom sov hos mig och skulle upp tidigt så gick jag med upp tidigt idag. Jag visste det på förhand och såg fram emot en lugn dag då inte särskilt mycket skulle hända. Lite tid för att plocka lite i rummet, tid för lite TV-spel och kaffe, tid för att träna och tid att få uppskatta att inte ha något att göra. För när man hela tiden går mellan praktik, träning, vänner, matbordet och sängen så känner jag att jag saknar något.

 

Det är inte det att vänner inte ger mig en rolig tid, social umgänge eller tid för lugn och ro. Men jag känner och har känt ett tag att jag aldrig får tid för mig själv, tid att tänka, tid att slappna av eller tid att bara vara. Men då är det rätt skönt att veta att varje söndagkväll ändå finns. För nu, precis som alla andra söndagar vid den här tiden sitter jag vid datorn och lyssnar på musik och känner mig lugn, fridfull och himla bra.

 

Men hur blev denna lugna dagen då? Jo, den gick vansinnigt fort. Tiden bara flög fram och det kändes som jag inte gjorde någonting förens klockan var halv 4 och jag började packa väskan att åka till gymmet. Det var det enda jag hade planerat in för dagen, och nu känns det som att det var det enda jag hann med. Märkligt då jag vart vaken sen halv 9 imorse...

Gårdagen, idag.

Igår var mycket som hände. Först ett möte i kyrkan klockan tidigt på morgonen, jag lyxade till det lite och tog brädan dit. Det är så himla fint att åka bräda då det inte är några bilar ute, då kan man åka på gatan och inte känna att man måste titta över axeln hela tiden.

 

Sen vart det fort hem för lördagsbandyn. Vanligtvis så vrickar jag foten lite lätt eller får ont efteråt för att jag har överrörliga fotleder, framför allt i högerfoten. Men denna gången var det lite värre. Jag råkade kliva på en klubba, trampa sent och stukade till foten ganska jättebra. Det var en sån där stukning då det först känns som foten är av, men som tur var så satt den kvar. Efter en kort kvidningsstund var jag uppe och halvsprang och sen kunde jag typ spela sista 10 min... så här efteråt låter det kanske lite dumt. Men jag kan gå, vrida lite på foten och det gör bara lite ont att gå i trappor. Så jag överlever nog.

 

Efter bandyn kom Tom hit, det var så att han var inbjuden till killkväll. Tom och jag haltade bort till Gutta där det väntade timmar av TV-spel och lite sushi med. Men innan allt det där så visade jag Tom var han skulle sova för kvällen:

 

David: Ja Tom, här är ditt rum för natten.
Tom: Två sängar! :)
David: Yes. One for jumping, one for sleeping.

 

Det var väl ungefär den nivån hela kvällen. Men bra var kvällen...

I språnget.



Just nu sitter jag hemma hos Gutta och spelar musik som låten ovan, musik som verkligen piggar upp. För det behövs verkligen, det var länge sen jag sov mer än 6 timmar, det har inte riktigt blivit så bara. Men med kaffe, mycket vilja och en massa optimism går det mesta! Gutta han äter för tillfället, men sen ska vi tagga till lite för ikväll ska vi till Farfar APT.

It's gonna be legendary! Haha! Nej, det blir nog rätt coolt häng bara, fick precis veta att jag måste upp vid 8 imorn så ja... det blir nog bara 5-6 timmar sömn inatt med. Men jag har det himla bra, så jag klagar inte :)

Lunchmusik.


Frukostens stora samtalsämne.

Under fredagmorgonens frukost här på ROL hamnade jag och Gutta i en rätt så spännande diskussion. Det handlade till en början om dejtning och hurvida det var bra med dejtingsidor eller inte. Men diskussionen utvecklades mer och mer till att handla om kravlistor i samband med dejtning. Är det män eller kvinnor som har flest saker en partner måste uppfylla för att just bli en partner? Är det äldre eller yngre som använder sig av sådana här listor?

 

Ärlig som jag är så kan jag erkänna att jag ibland funderar på vad jag skulle vilja att min nästa kvinna ska vara/kunna, men aldrig särskilt seriöst. Men dessa tankar fick nytt liv tack vare Gutta och Bistro i lördags. För Gutta undrade vad jag önskar mig i 22-årspresent. Jag är usel på att önska mig saker så jag sa att han gärna fick hitta en tjej åt mig. Gutta undrade vad för typ av tjej och jag funderade någon minut innan jag gav honom följande "krav".

 

David's tjejönskelista (the bistro version)
  • Attraktiv
  • Ambitiös
  • Assnygg (fick för mig att alla mina "krav" skulle börja på A, men fantasin tog slut efter de två första. Visar hur otroligt mycket jag tänkt på det här...)
Några dagar senare kom det ett tillägg
  • Kunna ge en massage/massageterapeut
P.S Är det så att du inte riktigt uppfyller mina "krav" så har jag egentligen inga krav. Bara du är dig själv, är ärlig och har humor. D.S

Halvsjuk

Ja.. Igår var det lugnt här på praktiken. Eller ja, det blev lugnt för jag mådde allt sämre och sämre efter lunchen. Jag blev yr, varm, trött och kände mig riktigt konstig, det var nog mest obehagligt. Till slut gav jag upp, åkte hemåt med ett snabbstopp hos Sanna för att krama henne hejdå. Vissa kostar ju på sig äventyr som tågluffning, fuskigt men trevligt. Men halvsjuk som jag kände stannade jag inte länge.

 

När man är van att alltid träna och sällan vila så blir det väldigt segt att behöva vara hemma. Det blir rätt långtråkigt och man har en massa saker man måste göra men som man inte känner sig villig att göra. Men jag kände mig halvsjuk, så jag köpte mig själv en "pigga upp sig"-present i form av lättsaltade chips och parkerade min rumpa i soffan. Efter att ha halvkikat på lite TV bäddade jag ner mig tidigt, ovanligt men rätt skönt. Att man sen inte somnade tidigt är en helt annan sak... :)

 

Men nu sitter jag här på mitt kontor, piggare och hoppas på att kunna/orka träna idag istället. Men bussen jag höll på att åter en gång inte komma hit, för bussen den fick för sig att få motorstopp på halvvägs upp till Mariebo. Måste säga att jag tycker om att JLT har bussar som inte går att starta efter ett motorstopp om man inte är mekaniker...

RSS 2.0