Boyz Night

Efter att ha gått runt och pratat om det i veckor så tog vi pojkar (/män) tag i varandra och gjorde fredagskvällen till en Boyz Night. Vår lilla mysiga, högst manliga och väldigt sushi-beroende sektrörelse, men fy schöen vad bra vi är på att göra våra kvällar till bra kvällar!

I äkta Boyz Night anda så lagades det mat, dracks någon öl eller två och spelades väldigt mycket musik. Djupa samtal kom...och gick. Gutta var Gutta, helt enkelt väldigt speciell. Trots att jag känner Gutta väl och har känt honom länge måste jag säga att han har en hel del oväntade sidor som endast visas under Boyz Night's (så vitt jag vet...)

Ni pojkar är mina män! :*

Jobbiga veckan, dag 3, 4 och 5

Japp, detta är min helvetesvecka. Årets så här långt och förmodligen den jobbigaste iår. Det är denna veckan jag ska på en intensivkurs i truckkörning och förhoppningsvis klara att ta både A och B körkort för truck.

Denna veckan var visst så intensiv att jag inte ens hann skriva om varje enskild dag. Men de går ju bra att göra de i efterhand med ju. Onsdagen började med ett teoriprov, jag som hade pluggat dåligt och inte fått dataprogrammet där man kunde testa sig att fungera så var jag väldigt nervös. Men när jag fick provet så släppte allt, det var faktiskt väldigt enkla frågor och de fanns nästan bara ett troligt svar på varje fråga. Så därför så klarade jag mig med god marginal!

Efter detta så fick jag prova en liten truck, efter att ha tagit någon minut på mig för att förstå hur den funkade så började jag köra runt den lilla och tajta kon-banan som fanns inne på ett lager. Men till min stora förvåning så var det inte särskilt svårt. Visst välte man lite koner i början, men man lärde sig och på Onsdag eftermiddag så kunde jag köra non-stop utan att välta en enda kona.

Efter att ha kört och kört och kört så åkte jag till slut hem. Snabbt in i duschen, fixa håret, slänga på mig finkläderna och skynda till bilen. Det var så att jag hade för länge sen tackat ja till att gå på bal med Maja, långt innan jag fick veta att jag skulle på utbildning. Jag mötte upp maja, hoppade in i den fina bilen (som jag fixade ^^) och sen for vi till balen. En sjukt rolig, trevlig och minnesvärd kväll.

Men en lång kväll och lite sömn följdes upp av en tidig morgon och mera truck körande. Denna dag med att öva på att lasta och lasta av. I början vart de lite knepigt, men efter några timmar och många koppar kaffe så hade jag kommit på några knep. Även denna dagen slutade med att jag åkte hem, duschade och åkte till balen. Denna dagen "slapp" jag dock gå runt i stormvindarna. För att Sanna som jag gick med skulle in så tidigt att jag inte kunde fixa den tiden. Så Frippe ställde upp och ledde Sanna runt, sen for han hem då jag kom.

Även denna kvällen var väldigt trevlig, och lång. Så fredagen var jobbig, men jag kom upp och kom i tid. Jag tog några varv runt i lagret med trucken, insåg att jag var trött men rätt säker på hur jag skulle köra. Så jag satte mig ner och lät de som hade de svårare för sig att få mer tid att öva innan uppkörningen. Min lärare såg detta, men bara för att han var en retsticka så lät han mig sitta i 1,5 timme innan han kom fram och sa att jag inte behövde vara här hela dagen om jag inte ville. Sen så räckte han över några papper och ett litet körkort, gav mig ett rejält handskak och plöstligt hade jag lämnat stället...

Väl hemma så tog jag mig en välbehövlig siesta. Min jobbiga vecka var nu över!

Jobbiga veckan, dag 2

Japp, detta är min helvetesvecka. Årets så här långt och förmodligen den jobbigaste iår. Det är denna veckan jag ska på en intensivkurs i truckkörning och förhoppningsvis klara att ta både A och B körkort för truck.

Idag har det varit en pluggigdag, mycket ska läras då det är dags för teoriprovet imorgon. Klarar jag det så får jag sätta mig och köra truck, klarar jag det inte så går tid där jag får köra truck till att öva ( = inte bra).

Det blir väl att sitta uppe ikväll och läsa igenom boken en gång till....

Gårkvällen blev riktigt fin. Jag och Gutta cruisade ner till Vättern och där satt vi i lite mer än 4 timmar och gottade oss i solen. Sen åkte vi hemåt till en riktigt vacker solnedgång... 



Jobbiga veckan, dag 1

Japp, detta är min helvetesvecka. Årets så här långt och förmodligen den jobbigaste iår. Det är denna veckan jag ska på en intensivkurs i truckkörning och förhoppningsvis klara att ta både A och B körkort för truck.

Idag är det måndag och jag åkte en aning nervöst ut till Ljungarum där utbildningen skulle äga rum. Steg in i lokalerna, såg ett rum där det satt en massa människor som alla var äldre än mig. Steg in och satte mig vid en stol. Efter en kort genomgång och en rundtur på stället så frågade läraren vad jag och 3 till hette. Då han fått veta våra namn sa han att vi inte skulle vara här förens på Onsdag då kursen skulle börja. Så jag fick åka hem igen.

På vägen hem så stannade jag först till vid pappas jobb och åt frukost med far och kollegor. Jag hade ju ändå jobbarkläder på mig, så jag kunde ju leka lite arbetare åtminstonde. Efter detta så stannade jag till hos Klas på Rosens foto och fick äntligen hämta ut mitt nya objektiv. Så det var ett stort plåster på såren.

Men jag som trodde att de skulle vara svårt att lära sig köra truck på 5 dagar har plöstligt fått veta att jag ska lära mig köra truck på 3 dagar. Det lär inte bli mycket lättare och jag är faktiskt väldigt nervös.... men nu är det tillbaka till teoriboken som gäller!

Årets första natta-tur

Härromkvällen så var jag hemma hos Gutta, men eftersom han skulle i säng tidigt så lämnade jag min gode vän för att låta honom få sin skönhetssömn. Men klockan var inte så mycket, jag var pigg och ville inte hem. Så jag for förbi mitt hem med brädan och fortsatte ner mot staden. Det bästa med kvällen är att man kan åka på gatan och då på hela gatan. Underbart med långsvängar i kvällskylan.

Kvällens/nattens tur blev inte så lång. Enligt hitta.se och mina klickningar så vart det 1,1 mil. Vädret var så där precis lagom svallt för shorts och neddragen hoodtröja. Ipoden var givetvis med och där spelades lugn och fin musik. En annan sak som var med var min kamera, så något foto eller två togs självklart när jag gled fram längs vättern...



:*

Sporadiskt

Det var nu nära 2 veckor sen förra gången jag skrev, har iofs varit bortrest i nästan en vecka så jag har en vettig ursäkt ialla fall.

Men mitt liv har verkligen tagit fart nu, det finns knappt en dag eller en kväll då det inte händer något. Alltifrån att planera scoutläger till att börja skolan igen. Eller ja, skolan och skolan. Jag har börjat på truckutbildning, så med lite tur så har jag ett truckkörkort innan maj månad är över.

Jag hade rest bort med ja. Det var så att jag och Gutta hade i någon vecka tjatat om hur långtråkigt det var att vakna upp varje morgon och inse hur lite som brukade hända på dagarna. Så tillslut bestämde vi oss för att låna Guttas föräldrars husvagn, den stod utanför Halmstad. Så det vart bara att packa ner kläder i en väska och åka söderut. Guttas bror Erik hängde på med i sista minuten.

Tillsammans spenderade vi några fina dagar i södern. Med lagom mkt sol, killsnack och Top Gear. Kvällarna blev till fina grillkvällar där vi avrundade kvällarna med ett glas rött och djupa samtal. Måste säga att jag verkligen fått igång grillskillsen nu. Så i sommar så kan jag vara just din grillmästare för en kväll kanske....om du frågar först dvs ;)

Fredag!

Det är fredag och det är bara en vecka kvar tills jag fyller 20, det är också en fredag då jag gör något jag aldrig gör annars. Jag ska ut i skogen på hajk, inte så långt bort i skogen. Men tur är det, för de ska regna ikväll.

Jag är den som anordnar hajken och nu när jag sitter och skriver detta är jag inte alls sugen på att åka iväg. Det ska regna och vara jobbigt ikväll. Jag vet att barn och regn är en dålig kombination, de sänker humöret på dom och så blir allt så hopplöst.

Men vi får väl se, det kanske blir bra ändå! :)

Efter regnet kommer solsken

Efter en veckas kamp mot influensan står jag ganska frisker, en aning svag och trött är jag men sjukdomen är borta! Alla hostning, alla "upphostningar" av....ja....mat, alla febiga nätter (och dagar). Jag är frisk! Men tyvärr är jag alltjämt kvar är hemma i huset, inget jobb i sikte här inte. Eller jo, jag hade ju en intervju förra veckan som jag gick på, upptankad på alvedon (det gick faktiskt rätt bra trots febern och allt). Men jag får bara jobbet om Arbetsförmedlingen går med på att hjälpa mig och företaget att se till så att jag får truckkörkort.

Men eftersom Arbetsförmedlingen gör ännu mindre än vad vår regering gör så har det inte hänt någonting. Ingen på arbetsförmedlingen har ens ringt företaget. Så en arg david tog tag i saken idag nu hoppas jag att de fattade vad de ska göra...

Nu ska jag ut i den friska vårluften, allt har blivit så mycket grönare än innan. Vem vet, det kanske till o med kommer några bilder till bloggen! ;)

Blank

Det har vart lite väl dött här på bloggen på sistone, av många anledningar. Men mest för att jag har vart sjuk i många dar och är alltmänt omotiverad....

Vi får väl se om bloggen kickar igång igen när bloggaren blir friskförklarad.

RSS 2.0