Jag är svag... >.<

Efter att ha tränat ganska intensivt på gymmet så kände jag mig rätt så stark, sådär lagom stark. Inte biffig och inte spinkig. Så där lagom mittemellan helt enkelt.

Men nu har jag gått runt med ett hemskt seglivat förskylningsvirus i ungefär en månad, det börjar dock ge sig. Vilket är skönt. Men det har verkligen tagit på kroppen. För igår så var jag ledare på scouterna och vi åkte skridskor på vapenvallen, måste passa på och säga att jag åkte bättre än jag trodde att jag skulle kunna. Men efteråt, då jag med flera åkte och våldgästade våran nya ledare så kände jag mig helt slut, jag var så himla mör i benen.

Idag sitter jag här hemma med träningsvärk! Jag var i branäs precis innan jag blev sjuk, och då åkte jag på bra varje dag. Men då fanns det ingen träningsvärk i benen. Men nu en månad senare så är det tydligen jobbigt att åka skridskor... Men nu till helgen så ska jag köra igång med träningen igen, och det ska bli kul och skönt! Men ikväll blir det Big Bongo med Frippe, Gutta och några till (jag kommer bara inte ihåg vilka...)

Tjoflöjt!


Nils... jag är helt såld

Igårkväll vart de torka på bloggfronten, idag har jag en högst viktig sak jag måste erkänna. Jag har läst många bloggar, gillat många bloggar och ogillat många bloggar. Men det finns en blogg som är lite bättre än alla andras. Jag pratar inte om blondinbella eller nåt liknande. Jag snackar om Navid Modiris blogg (365saker.se). Nisse var hemma hos mig härrom dagen och efter att ha haft en hård kamp om vem som var bäst på worms så upplyste Nisse mig genom att visa bloggen.

Det är en sån där lite halvrolig blogg, man sitter o läser med ett leende på läpparna hela tiden. Med undantag vid skratt. Inte helt opassande med namnet så är bloggen en liten hjälpare i rastlöshetens tecken. Man får ett tips om dagen och de flesta är lite oseriösa men det passar mig bra. Dagens förslag var att gå i ide.... men jag tror att jag ska hålla mig vaken idag! :)

Bloggtorka

Hej!

Denna afton vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om, men jag kan ju berätta att jag planerat för sommaren scoutläger idag. De jobbiga är att det börjar dagen efter att halva ledargänget har tagit studenten, så vi har inte många ledare med oss de första dagarna tror jag...

Idag är jag väldigt klyven, jag är glad och känner att jag är på väg att bli frisk nu. Men jag känner mig samtidigt långt borta i tankarna och väldigt trött. Men klockan är ju rätt mycket, så de kan vara de som gör saken. Men jag är också ganska irriterad över att jag inte har fått mitt bidrag än. Jag har istort sett inga pengar och jag har en mobilräkning att betala, mitt bidrag är nu tre dagar sent och min räkning skulle betalats idag...så nu åker jag på straffavgift med!

Och när jag ändå skriver om jobbfronten, det är deprimerande att gå in på arbetsförmedlingens hemsida. Man hittar inga jobb man passar in på, och jag måste söka jobb. Men vilka? Jag har tappat det mesta i motivation när de gäller att aktivt söka. Jag vill ha ett jobb, men man står mest o flummar. Man vet inte riktigt vad man ska ta sig till för att få ett av de där få jobben som jag faktiskt kan söka...

Tips någon?

I brist på halstabletter o medicin...

Jag fick tacka nej till kvällens filmkväll, jag orkade knappt med att sköta ljudet i kyrkan för några timmar sen. Men efter lite mat o en alvedon så satte jag mig vid datorn o tittar på snowboard slopestyle finalen i X-games. Allt det tillsamman funkar rätt bra faktiskt. Jag är lite piggare o känner inte riktigt samma smärta i halsen...

Men nu är reklampausen över. Bajs bajs!

Tonår!

Igår vart det då premiär för Tonår, eller det var det förra gången. Men då kom ingen....

Igår så var det tänkt att det skulle lyssnat på vad tonåringarna ville göra och att de skulle få tycka till så mycket om de bara kunde tycka. Men det kom bara tre stycken (Brat kom sent med, men hon räknas inte in...). Så vi tog fram några sällskapsspel, jag drog en massa dåliga skämt (som Malin tyckte va kul iaf) och så gjorde vi en massa thé. Sen satte vi oss i köket o hade de så himla gött. Vi ledarlaget vann, även om de andra tyckte att vi ledare fuskade. Vilket vi nästan inte gjorde ;P

Efter en andakt och lite ihopplockning så körde jag Malin till Österängen där hennes pojkvän befann sig. Efter de så åkte jag och mötte Frippe på Amour. Efter en rätt så kort stund så drog vi oss hemåt, och jag somnade in så fint så.

Men idag vaknade jag med världens halsvärk, troligen halsfluss eller någon annan dum förskylningshalsvärk. Så den filmkvällen jag skulle till får nog klara sig utan mig. Jag är så trött på att va små sjuk. Jag vill kunna börja gymma igen. 2 månader utan träning har satt sina spår, jag känner mig betydligt svagare...

Men nu ska jag trösta mig med att försöka äta lite. Ciao!

För er som tycker att snowboard är roligare....

Big Air är egentligen inte såå kul, snowboard är som allra bäst då det är slopestyle.
Men sätt dig ner och bara njut till grym åkning!




Jag är ledsen, men freecaster.tv verkar inte låta mig ge er fullskärmsvideo's. Men om ni vill ha det så gå in på freecaster.tv :)

X-Games XIII

Inatt började årets grej, extremsportens OS. Många av de saker man tävlar i är inte särskilt roliga att titta på. Men snowboard och skidtävlingarna är riktigt riktigt spännande och kul att titta på. Inatt var det Big Air för snowboard och Superpipe för skidåkarna. Tyvärr så går ju alltid X-games i USA, så vill man se det live så måste man vara uppe mitt i natten. De kände inte jag för inatt, som tur är kan man ju ta igen sig på morgonkvisten!




Så varsågoda, jag bjuder på 40 minuters bra underhållning. Skidåkning när den är som bäst.

Icke!

Det blev inget jobb nu heller, någon som tidigare hade jobbat på företaget kom och frågade om inte han kunde få det. Och i 10 av 10 fall så får den som jobbat där innan jobbet före någon helt ny... Men jag är killen de ringer om det blir så att någon blir sjuk eller om någon vill sluta, så det tröstar... :)

Efter jag fick beskedet så har de mest vart lite nere, jag hade en hög med en massa papper från SMU-utskottet som jag skulle fylla i idag. Jag vet inte allts hur, och lite ledsen som jag var så sköt jag det på morgondagen!

Istället så åkte jag och planerade sommaren tonårsläger på Strandgården. Sjukt kul och som en kul överraskning så kom Johan Bjenning dit, så vi hade rätt kul ihop då jag inte fick så mycket att säga till om i planeringen. Nu så sitter jag här och skriver detta men funderar på att krypa till sängs. Fast jag vet att det inte kommer ske på två timmar, men tanken har ialla fall slagit mig. Och det är ju tanken som räknas ;)

Inatt så börjar årets sporthändelse förresten, så jag kanske inte kan gå och lägga mig. För inatt är det X-games XIII, extrem sportens OS. Alltid kul att kolla på, om jag inte har helt fel så är det Superpipe inatt. Men jag kan ha galet fel. Så jaa, imon lär väl jag bara blogga om det ^^

...

Idag var det ju meningen att jag skulle säga om jag fått jobb eller inte. Tyvärr har mobilen inte gett ett ljud ifrån sig idag, jag har haft sån stenkoll på den hela dagen...

O nu känner man sig rätt så besviken, jag hade verkligen hoppats på de här jobbet. Det verkade både kul och lärorikt, ganska välbetalt och med många timmar. Jag gjorde en hyfsad interjuv, verkade så trevlig jag bara kunde. Trots att jag var hur nervös som helst.

Idag känner jag mig bara tom....

Ingen bra dag....

Inte nog med att jag sov på tok för länge idag, jag hittar inte mina papper som jag hemskt gärna vill ha med mig på jobbinterjuven idag. Du hörde rätt, jag ska på jobbinterjuv idag!

Jag är så himla spänd. Jag kunde inte sova igår, eller iförrgår. Men nu sitter jag här, det är lite mer än en timma kvar, och jag inser att detta inte är min dag. Jag har mer eller mindre bara skyndat mig men inget har flytit på precis. Vår diskmaskin var visst sönder idag med, omen?

Men som pricken över i'et, de har tydligen kommit på vem som är The Stig. Det var visst ingen utomjording som så många trodde. Det var visst bara någon vanlig rallyförare, men han verkar vara en rätt duktig rallyförare...

Ni mina kära läsare ska få veta hur det gick idag, så fort som möjligt. O då ska ni få en exklusiv inblick i hur det kan se ut hemma hos Nisse ^^

Söndagsafton...

Jaa...

Då var helgen över och så sitter man hör igen och reflekterar över sin helg. Den blev inte som jag hade tänkt mig riktigt, men den blev riktigt bra ändå!

I Fredags så var det tonårspremiär, Maja och jag hade inte planerat så mycket (och tur var väl det). För hon blev magsjuk under Fredagen och när jag kom till kyrkan så förstog jag efter en timma att ingen skulle komma. En aning besviken för att ingen sa något om att ingen skulle komma så ringde jag Frippe. Han var hemma hos Nisse och bakade Brownies med Sanna. Jag trodde dock att Frippe skulle till bongo och att Nisse och Sanna skulle vara ensamma. Men jag åkte dit och trodde att det bara skulle bli ett snabbt besök och sen så skulle jag och Frippe blivit lite vänligt utslängda, men icke! Vi stannade kvar o dansade och gjorde våran 90-tals musik lista lite längre och lite bättre. Vid halv ett så fick dock Nisse och en (nästan) sovande Sanna nog. Men no hard feelings... ;)

Igår så var det suprisefest för Olle som fyllde 18. Väldigt trevligt, festen fortsatte på bongo och där så bjöd jag på mig. Jag lät mig målas och stylas så att jag inte såg riktigt klok ut. Jag hade kul o de verkade många andra med ha. Jag sprang för övrigt på min bror på bongo, vilket var en överraskning. Han brukar tala väldigt illa om bongo nämligen...

Idag så har det vart en lugn dag. Alfons var här idag och vi två lekte mest hela dagen. Det var lite mer än två veckor sen jag såg honom, så det var kul. Riktigt kul. Men nu ska helgen avslutas med att kolla på P3 guldgala och sen blir det nog en film.

Gnatti!

Febrilt

Tjoho!

Igårkväll så vart det SMU-utskott, en fin blandning av förvuxna barn och två ungdommar (jag o lenny). Igår var det dags för att göra en budget och ansöka om bidrag för de aktiviteter som görs i kyrkan. Jag o Johanna kände oss inte lämpade för att beräkna hur året kommer att gå så vi satte oss och räknade antalet medlemmar i SMU. Men sjuk o febrig som jag var så satt jag mest o stirrade, eller gick på automatik. Men lenny gjorde ett bra jobb o vi blev färdiga i en rätt så skaplig tid. Efter de så gick jag direkt till sängs och sov många sköna timmar.

Idag vill tydligen min kropp ha feber med, något som jag inte tycker att jag borde ha. Har vart sjuk i en o en halv vecka o börjar känna mig väldigt otålig nu. Ikväll var det Scout planering, men jag vart tvungen att ställa in den o försöka bli frisk till imorgon. Då tonår har premiär, med mig och Maja vid rodret. Jag hoppas att våren kan bli minst lika bra som hösten och med lite tur så kanske lägenheten kan bli ännu snyggare...

Så istället för att planera scouterna så bäddade jag ner mig i soffan och kollade på LHC-HV, det blev så jämt så de blev oavgjort. Men självklart så tycker jag att HV var bättre och närmre en seger.... klart man är färgad!


Sjuk...frisk...sjuk, del 2

Precis när man trodde att man skulle bli frisk igen, så åkte jag på en öroninflamation. Sist de hände var när jag var barn, men så vitt jag kommer ihåg gjorde de inte lika ont då....?

Men idag är de inte det som grämer mig mest. Igårkväll var jag i kyrkan på första cellisen för terminen. Det var jättekul att träffa tjejerna igen, har inte haft ett riktigt samtal med dom sen typ tredje advent. Men kvällen blev lite förstörd av att jag tittade till den burken där tonårskassa ligger. Normalt ska det ligga emellan 150 och 200 kronor i den, innan jullovet låg det nämligen så mycket. Igår låg det 19 kronor....

Igår var jag riktigt arg, idag är jag fortfarande arg. Vem stjäl pengar ifrån kyrkan? Visst nån kan ha lånat, men en lapp skulle ju kanske vart smart att lägga där. Vem stjäl ifrån en ungdomsverksamhet med syftet att få ungdomar att träffas o ha kul utan alkohol? Jag är arg o besviken, jag trodde att lägenheten var en sorts frizon, dit man kunde komma o fly ifrån beskymmer o bara vara. Men nu har vi tydligen inte det längre.

Så idag har jag satt mig o ringt runt, ny kod är på gång. Denna gången ska den hållas mer hemlig. Ikväll är det SMU-utskott där jag ska få veta mer om hur vi ska gå vidare. Pengarna ska från o med nu låsas in ialla fall.

Men just nu känner jag bara för att bomma igen dörren och endast öppna upp då det är Tonår, då det är ledare och ansvariga på plats.


En helg med mycket film...

Då så vart det måndag igen, den dagen då de alltid känns konstigast att vara hemma. Efter en helg då man träffa vänner och så kommer måndagen då alla är i skolan. Känns nästan alltid lika konstigt...

Men numera är jag inte själv hemma, min bror är även han arbetslös och går hemma idag. I fredags var det hans sista dag och han både ser och verkar rätt ledsen. Men jag kan förstå honom, det är en sak att själv säga upp sig. Men att tvingas gå och lämna kollegor och vänner, de måste vara en jobbig sak.

Min helg har vart bra, bra mycket bättre än jag trodde den kunde bli i fredags. Jag var ju förkyld och nös (minst) en gång i timman. Men jag, gutta o frippe tog en trevlig killkväll. Lördagen så låg jag på soffan hela dagen. Kollade på en dokumentär om Miami på 70 talet, ett ställe som tyldigen flödade av knark och mödare. Efter de så fastnade jag vid en basket "match".... Harlem Globetrotters.

Från börjar var de ett riktigt lag som showade och gjorde lite väl snygga mål. Idag är de bara på skoj, med nya spelare och allt verkar uppgjort. Deras motståndare verkar dummare än guldfiskar, och de fuskar hela tiden. Men killarna från Harlem vinner ändå, till publikens glädje. De var ungefär som att kolla på wrestling, fast här blev de uppgjorda väldigt kul.

Den kvällen så bestämde vi oss killar (Jag, nisse, gutta o frippe) för att ha en filmkväll i kyrkan. Ida och Sanna hänkade. Thea o Leena kom förbi sen jag sa åt dom att göra så. En lugn o fin kväll. Först världens pyskofilm (Fear and loathing in Las Vegas), sen den seriösa och underbara filmen High Fidelity.

Men idag är de måndag, bara 5 dagar kvar till att Tonår börjar igen. Missa inte det. Själv sitter jag och klurar på vad jag kan eller ska säga på andakten på fredag. Min tro är inte den starkaste just nu precis, men jag tvivlar inte. Bara att allt de där religiösa känns långt borta...men de kanske är just de jag ska prata om?

Tonår kanske inte är mycket, ett ställe där vi ibland bara är 5 st som samlas, umgås och gå hem. Men för mig är det rätt skönt att komma dit, en liten fristad.... Det ska bli kul att starta upp tonår igen!

Carpe diem

Hejhej!

Fredag och jag är krasslig, men jag ska inte vara hemma för det. Jag ska till Gutta och spela lite tv-spel med frippe. Ska bli skönt att lämna hemmet en sväng efter att ha varit inne i 2 dar...

När man är hemma så som jag är, så känns ofta dagarna och sakerna jag gör på dagarna rätt så meningslösa. Det händer inte så mycket men tiden går ändå rätt så fort. När kvällen kommer så får man ibland dåligt samvete och känner sig en aning hopplös, men ibland känner man sig rätt så nöjd med dagen som gått.

Ett bra exempel var igår, inget särskilt hände. Men jag ringde till Arbetsförmedlingen och rapporterade hur de går i mitt jobbsökande. Men jag fick först sitta i telefonkö i 15 min. Men när jag kom fram så fick jag prata med en trevlig kille som coachade lite och berättade hur de va för några år sen då han sökte jobb i stockholm. En trevlig prick som jag utsåg till dagens höjdpunkt. Jag menar, de är ju inte varje dag man får höra att man verkar vara en trevlig kille som vilken arbetsgivare som helst bör gilla... haha!

Sjuk...frisk...sjuk

Igår så var jag frisk och glad, jag trodde äntligen att jag blivit frisk så jag kunde plocka fram mina skidgrejer igen och åka till järabacken någon kväll. Men ack så fel jag hade. För idag är jag snorigt och täppt, men ack så vacker franska man kan prata när man är täppt (de lilla av de vackra språket som jag en gång kunde prata lite av ialla fall..)

Så idag har jag framme mitt stora varma täcke, en liter thé, en skön fåtölj och spotify (som just nu spelar dektektivbyrån). Just de, mitt (en aning försenade) nyårslöfte. Jag ska sluta ladda ner en massa musik, och därför gav Gutta mig ett lagligt sätt att komma åt (nästan) all musik i världen... Spotify. Där får jag reklam någon gång varannan timma som gör att alla musik jag lyssnar på är gratis. En trevlig liten sen julklapp från Gutta.

Idag så skulle jag åkt till Tenhult och träffat de andra scoutledarna och planerat scout för våren, efter det så skulle jag åkt till nisse och lyssnat på Interpol och fått fina flashbacks från vår roadtrip till arvika. Men jag får sitta här hemma och lyssna på P3 själv tror jag...

Idag så kom jag på en sak, det var länge sen man träffade tjejerna i kyrkan och bara satt och snackade. Jag har umgåtts galet mycket med Gutta, Nisse och Frippe... Matilda, Sanna och Ida har man träffat en hel del med. De är alla underbara människor och jag tänker fortsätta hänga med de. Men jag saknar er tjejer, de hade vart hilma kul o få träffa er ikväll. Men jag hoppas att vi kan ta de till helgen kanske?

Jag sitter och tänker på hur kul och trevligt de var hemma hos mig i somras med er, jag kommer ihåg hur glad jag blev varje kväll ni ringde. Då jag satt ner och kände hur hopplöst de vara att sälja de där Com Hem grejerna, då ringde ni och gjorde mig så glad. Alla de där grillkvällarna, brasdvd'n och longboarding runt mitt kvarter. Mitt hus kommer att vara öppet för samma saker även i sommar, bara så ni vet ;)

Åter hemma och åter sjuk

Hej igen!

Nu så är jag tillbaka, efter några dagars skidåkande (i 22 minus, 2 dagar i rad!) och manliga timmar i stugan så är jag hemma igen! Men jag kunde kommit hem i ett lite bättre skick. Jag blev sjuk sista natten i Branäs, men åkte ändå sista dagen (varför inte liksom?), och i sista åket så skulle jag prova på en s-rail som jag hade tänkt att prova på innan vi åkte hem. Bara för att se om jag kunde klara den...

Jag visste precis hur jag skulle göra för att klara den, men då jag va på väg fram mot railen så blev jag osäker och la för mycket tyngd på bakbenet (= inte alls bra), och därför så var jag chanslös när jag väl kom upp på railen. Jag slant till direkt och föll av railen (och ungefär metern ner) på backen. Som var väl packad och isig.... Ajaj!

Jag låg där längst ner i backen och insåg lite halvt att alla runt omkring nog stirrade på mig och undrade hur jag egentligen mådde (jag mådde inte alls bra). Men jag satte mig upp och en liten stund senare så stog jag på skidorna igen. Så här dagen efter har jag fortfarande ont i hela kroppen efter smällen, men det är inte värre än min feber som jag lyckats dra på mig. Det var väl någon vecka sen jag sa att det var rätt så länge sen jag var sjuk, och där fick jag för det.. ;)

Men jag tycker inte synd om mig eller vill att någon annan ska göra det. Jag vet att om man håller på och hoppar och railar så som jag gör, då slår man sig förr eller senare. Jag längtar redan till att min feber sjunker så jag kan ut och åka i järabacken (för jag läste att de öppnade idag). Om någon ska dit någon dag så är det bara att säga till så kommer jag nog dit med!

Packa, packa, packa...

2009, det känns rätt bra att säga... Det känns som att detta kan bli ett lika bra år som förra året.

Men visst, förra året var året då jag tog studenten och allt möjligt underbart hände. Det var sommaren då man hängde hos mig, det var sommaren då jag åkte longboard hela nätterna och då jag fick uppleva just hur underbart det kan vara att be i timmar!

Men 2008 var ju också året då jag slet och kämpade med jobb. Under sommaren så slet jag, jag jobbade vissa dagar 14 timmar i sträck, hängde sen med kompisar och sov sen 4-5 timmar för att sedan gå till jobbet igen. Sen kom hösten och då blev de helt plöstligt lågkonjunktur. Alla de där jobben försvann och jag stog där arbetslös, jag sökt o sökt o sökt utan att lyckas få ett endaste jobb. Förhoppningsvis så blir 2009 året då jag får mitt första fasta jobb, förhoppningsvis.

2008 var året då jag lärde känna underbara människor så som Maja, Ida, Sanna, Matilda med flera (men dessa är de jag pratar mest med så de räknas mest). 2008 var året då jag kom närmre många av mina vänner. Nisse och jag blev mer tajta än någonsin. Frippe halkade in på ett bananskal och varken han eller jag vet hur vi kunde bli så bra vänner.

Johanna, Anni, Sara, Sara, Sandra och Hanna blev stammisar hemma hos mig i somras och hade de inte hängt så mycket hos mig så tror jag inte att jag hade vart så bra vän med de som jag nu är. Har känt de där flickorna bra länge, men aldrig såå väl faktiskt. Men nu så!

Idag är dagen då man är trött o sliten, och om man ska vara ärlig.... en aning bakis. Idag är också dagen då jag packar för imorgon så åker jag till Branäs! Förmodligen den enda resan till snön, så jag ska passa på att njuta. Hoppas ni får det bra här hemma!

Hejs! :*

RSS 2.0