På Semester



Tillbaka den sjunde mars.

Tv Torsdag

Ja, idag så gjorde jag en sak jag aldrig gjort tidigare. Idag gjorde jag en sak jag tänkte fota och visa upp så ni skulle tro mig, men självklart så glömde jag kameran i morgonstressen.

Idag fick jag uppdraget att ta kyrkans praktikanter till Frälsningsarmén, där skulle de få vara med i ett repotage...om dom själva. Det var allt jag visste, när jag kom dit så fick jag reda på att jag tydligen inte bara skulle tolka. Utan att jag samtidigt skulle sköta en av kamerorna!

Jag fick en timma på mig att själv lära mig samt att föra min kunskap vidare till en kille från Österrike och en tjej ifrån Tyskland. Efter det så var det dags att spela in. Inga avbrott = inga misstag, men vi skötte oss ganska bra och efter att ha gjort ett program på ungefär en timma så var det dags att åka hem... jag var helt slut efter att ha koncentrerat mig så länge och så mycket (inte varje dag jag tvingas till det liksom).

Men väl hemma var det dags att packa, packa och packa. Frippe var här och höll mig sällskap samt att agera farväl-kommite. Men nu har han åkt hem, jag har istort sett packat klart och jag funderar på om jag glömt något. Imorgonbitti går bussen, en vecka. Bara skidåkning... jag kommer aldrig att vilja åka hem!

Ha de bra! :*

Ovanlig Onsdag

Det är inte varje dag det är Onsdag (tro det eller ej), det är är inte heller varje onsdag jag åker till Vaggeryd (helt otroligt va?). Men var fjärde Onsdag så åker jag till Vaggeryd och planerar ett av sommarens läger som jag som ansvarsfull ledare ska delta i. Just dena onsdagen är det också min tur att köra, fast det gör jag mer än gärna.

Men det är rätt så många timmar kvar tills det är dags att åka, de timmarna ska jag ägna mig åt att packa. Det är nu bara 2 dagar kvar tills jag åker, och ju närmre fredagen jag kommer ju mer peppad blir jag. Ska bli skönt att resa bort, ska bli kul att bara åka med pappa (vi är inte bästisar precis, men jag vill umågs lite mer med min far), det ska bli underbart att spendera varje kväll på hotellets spa. Men framförallt, det ska bli löjligt kul att åka skidor och få jibba lite.

För er som följer min blogg dagligen, ni kommer att få en rolig och spännande läsning imorgon. Men mer än så säger jag inte....

Slarvig Söndag, Mysig Måndag & Taktisk Tisdag

Ojsan hoppsan. Åter en gång har man glömt att kolla till bloggen, men på tok för mycket har hänt på sistone...

Söndagen spenderades med Gutta, vi gymmade och efter det så åkte vi till kyrkan för att delta på Serious Sunday (som jag kommit att kalla det nya mognare tonår). Som vanligt är de det goa kyrkgänget som samlas för att sjunga lite, fika, be och prata lite allmänt. Men det var inte riktigt min kväll. Lenny skar sig och jag skulle visa henne hur man skär bröd, det slutade med att jag skar mig med. När alla åkt så var det bara jag och Gutta kvar, men när jag skulle larma kyrkan så råkade jag ju dra igång larmet. Efter att ha väckt hela grannskapet runt kyrkan och blivit av med den värsta paniken så lyckades jag dock tysta larmet och stoppa väktarna. Efter detta var det minsann inte lätt att somna.

Måndagen betydde hemkomst för Nisse. Men generös som jag var så hade jag sagt att jag inte behövde träffa honom först (jag tänkte ju att de fanns någon som kom före mig). Men vid 8 på kvällen frågade Nils om inte jag vill ut o gå med honom (sagt och gjort). Jag klädde mig varmt och skyndade mig upp längs Huskvarnafallet. Sen så gick vi en lång sväng och mest pratade om allt mellan himmel o jord. Vi stannade till hos Frippe och kollade på Simpsons innan Nisse erbjöd mig en kopp natta-the. Efter det så vandrade jag hem i mörkret, oväntat nog kände jag mig inte rädd alls. Jag kanske börjar bli en orädd man(?)

Tisdagen var fylld med endast en sak. Planering för min 20 års fest, den är inte på över en månad. Men vi tre som ska firas vill att vi ska vara klara i god tid och känna att det vi gör blir riktigt bra och kul. Frippe kom hit redan vid ett, gutta skulle komma vid ett men kom inte förens 4. Frippe åkte vid halv 5, det vill säga: Vi hann inte planera så mycket. Men nu är inbjudningarna utskickade! Kommer bli bra...riktigt bra!

Flitiga Fredag & (O)planerad Lördag

Trots att man är så arbetslös som jag är så går dagarna riktigt fort, jag kan inte riktigt fatta varför eller hur. Men de gör det och det är en goo tröst i dystra tider... Fast de händer ju en hel del med.

Igår så städade jag här hemma, körde min mor till stationen. Min bror åkte söderut. Så nu är det bara jag och min far hemma, lite tyst... men rätt skönt. Efter att ha dumpat mamma så åkte jag till pappas jobb och tvättade föräldrarnas bil medans pappa med kollegor fikade (hur rättvist känns det?! haha). Sen så cruisade jag i en blänkade bil (jag stank biltvättmedel...men men) bort till kyrkan och träffade Handsome-Hanna med en massa plancher för hennes dansshow som jag inte kan gå på, tyvärr...

Sen så gick Hanna och Heidi kom så vi satte oss och försökte planera Tonår, men som vanligt så håller vi alltid på längre än vi har tid för och vi pratar mest om en massa annat. Men det är trevligt ändå! Som vanligt får jag mycket komplimanger och beröm efter att jag och maja slitit med tonår i ett halvår då inget egentligen funkade så som vi ville. Men hade vi inte gjort det, så hade inte tonår kunnat nystarta så bra som de gjort. Det är inte det att jag inte tycker om att få höra att ens hårda arbete och slit (som varit volontärt), det är bara det att jag inte är bra på att ha komplimanger... Man sitter där och rodnar lite och vet inte riktigt vad man ska säga, jätte jobbigt!

Denna dag ser det tomt ut, jag har inga planer för dagen eller för kvällen. Men Gutta och jag snackar bergis ihop oss. Vem vet, vi kanske åker in till Imanuelskyrkan och hänger lite där ikväll... ;)

P.S 
Extremt goda nyheter, efter att ha varit utan nycklar i ungefär en vecka är de nu funna! De låg i en soffa här hemma, väl gömda under sittdynor och annat. Jag överlycklig!
D.S

Orthodox Onsdag & Teknisk Torsdag

Jag har lätt för att glömma bort saker, till exempel att regelbundet skriva på bloggen min. Så jag får ta desto mer när jag kommer på det!

Igår så var det en dag som de flesta andra. Frukost, kaffe+ facebook, musik och jobbsökande, matlagning och diskning... och så fortsatte dagen. Men kvällen spenderades i kyrkan. Smu-utskott= jag och lenny med en salig blandning vuxna män som inte riktigt blivit vuxna i sinnet. Det är mycket skämt och väldigt lite allvar, även att vi sitter o planerar upp ungdomsverksamhet. Jag och lenny är väl tillsammans lika gamla som den yngste av dom. Men man känner sig nästan jämngamla när man sitter där och fikar tillsamman med dom.

Idag har jag dock utövat en mer teknisk och nördig sida av mig själv. Min bror behöver hjälp med att modifiera ett spel, trots att jag inte kan det så vill jag inte göra min bror besviken. Så jag satte mig vid datorn och tryckte lite här och lite där, efter cirka 3 timmar (med en paus för att kolla på skidskytte VM inräknad) så var gissningsleken över och spelet funkade nu som det skulle. Efter det så var jag lite mallig och bestämde mig för att gå och fixa dagens andra kaffestund.

Kvällen spenderades på scouterna där vi gjorde studiebesök på orthopedteknik. Många av barnen tyckte inte att de va så jätte kul, och jag kan förstå dom lite. Men när jag var där kom jag att tänka på varför detta var ett rätt bra studiebesök. Det var ju ett bra sätt för fullt friska barn att få se lite hur de är att bara ett speciellt barn, ett barn med ett muskelhinder eller med en hjärnskada. Alla har de inte så lätt, vissa behöver hjälp. För en vuxen är ju det rätt självklart, men inte många barn har nog förstått det.

Synd bara att ingen sa de jag kom på till dom....


Tristess Tisdag

Denna dagen fortsätter i samma sätt som gårdagen, långsamt framåt. Leta efter jobb går på en kvart, leta efter nycklarna gör man hela dagen. Men i båda fallen hittar man absolut ingenting. Nycklarna är spårlöst borta, de har vart borta i nästan en vecka nu och snart så måste väl jag berätta de för mina föräldrar...

Men som om inte det var nog med otur, igår så märkte jag att jag tappat bort linsskyddet till min kamera. Ingen stor grej egentligen, ett nytt skydd kostar 30 kronor. Men det är himla surt bara.

Mitt i all otur och tristess så har jag en sak jag kan glädja mig åt. Tonår hade nypremiär i söndags, och de vart gott om tonåringar och jag tror de hade en bra kväll. Det var både allvarligt och avslappnat, med en skön avslutning. Det kommer nog att fortsätta att bli bättre och bättre ju mer idéer vi provar på vägen.

Mycket långa måndag

Idag så börjar är de skola igen, för de som gör nåt meningsfullt på dagtid det vill säga. Själv så har jag haft en ovanligt långtråkig dag, även att syster Emma var här med sonen Sam.

Min dag har mest innehållit David Gray, Damien Rice och lite lekande med Sam. En väldigt lugn och avslappnad dag. Men det ska jag ändra på nu, för nu tar jag nog bilen ner till gymmet en sväng!

P.S Har någon sett mina nycklar, de är borta. Jag har letat precis överallt, men jag kan bara inte hitta dom!

Lazy Lördag & Serious Sunday

Morsning korsning! Det är söndag och jag sitter och dricker kaffe och halv sjunger till lite Håkan Hellström. Idag är det löjligt vackert väder och en promenad längs vättern med min kamera står nog på min agenda för dagen...!

Men det som jag ser mest fram emot idag är det som händer ikväll. Det nya, fräscha, heta och mer mogna tonår har premiär. Jag har även lyckats få med den gamle Mackan ikväll, vilket gör de till en finfin mix av gammalt och nytt. Men jag är ju dum om jag säger vad som ska göras, kom och se efter för er själva. Missionskyrkan kl. 19.

Igårkväll så var et ingen vanlig kväll, för igårkväll så grattades Daniel på sin 19-årsdag. Det är ju inte varje dag man gör det, så därför samlade vi vänner ihop oss och åkte till Hampus


Jag har ingen aning om vad som händer här, men det var en av de bästa bilderna som de andra tog med min kamera.


Han bjöds på tacos (lagad av?), fick ett presentkort på en klippning och några fler saker som jag glömt bort. Sen så åkte jag, Frippe, Ida, Sanna och Matilda hemåt. Efter att ha släppt av tre väldigt trött flickor så citycruisade jag och Frippe hemåt. Jag blev erbjuden en nattmatch i Heroes, men kände att jag var på tok för trött för detta. Så de blev sängen och jag somnade gott.


D som i Duktig

Idag är de årets otursdag, för den som tror på skrock. Nää, otur de har man alla de dar man inte har tur. Finns nog inte någon speciell dag då alla lider av otur. Imorgon är det alla hjärtans, och som glad singel så kommer jag inte sitta hemma och gråta. Många typer av "viktiga" dagar nu ju, snart fetisdagen och våffeldagen med va?

Idag är tyckte min mamma att jag skulle vara lite duktig, jag orkade inte säga emot utan satte på spotify och ett album av Sigur Rós. Sen så dammade jag, dammsög jag övervåningen och avslutade med att blöta golven. Tack vare musiken så jobbade jag snabbt och blev klar på 30 min (väldigt stolt). Efter detta så fick jag en liten present av min mor som är trött på att jag lägger kläder överallt....



Nu så ska jag äta lite soppa och sen ska jag ta dagens kyliga vinterpromenad! Ikväll blir det Bongo och Jonathan Johansson, lyssnade in mig lite på honom igår och måste säga att det låter riktigt bra. Men vi får väl se hur bra han är live. Men först måste jag komma på har jag ska se ut...!

Den tolfte är bidragsdagen

Idag är det torsdag, det innebär många saker. Bland annat så kommer veckans avsnitt av lost. Det brukar också betyda att min bror är ute och övingskör i en lastbil, fast inte längre. Han har tydligen tagit lastbils körkort men inte sagt något.. till någon!

Men dagens torsdag är inte som alla andra torsdagar, idag är det dags att fylla i en en blankett. En från försäkringskassan, den ser väldigt krånglig ut. Men den är egentligen väldigt enkel. Men idag ska den fyllas i, signeras och sen ska jag ta bilen till Arbetsförmedlingen med den. Sen får jag väntar 14 dagar och då så får jag mitt bidrag för att jag försöker få ett jobb.

Men, mitt bidrag kommer aldrig efter 14 dagar, det kommer efter 17 dagar. Och om 17 dagar är jag i Österrike och då vill jag egentligen ha fått de pengarna innan jag åker. Så jag får väl hålla tummarna och hoppas att de kan vara lite snabbare denna gången...

Men men, nu blir det lite Lost!

Kläder överallt

Idag är jag seg, seg, seg och åter seg. Men jag ska nog åka in till stan och träna lite sen. Bara för att komma igång lite. Jag känner mig lite seg för att det inte blev så många timmars sömn inatt och för att det verkligen blev en heldag igår...

Det började vid nio, upp och äta frulle, tvätta samt raka sig, hitta kläder för dagen, byta till ett par andra kläder i sista minuten. Inse att frippe står utanför och väntar och har gjort det en stund, fixa håret och sen fort ut till bilen. Sen så plockade vi upp flickorna och åkte till lager.

Det fanns mcket för ögonen, men otroligt lite kläder som passade. Men, jag kom därifrån med 3 t-shirts och ett 5 pack strumpor. Efter vår lunch på sibylla så blev det en mer oseriös syn på shopping, vi valde alla att hitta fula kläder istället. Himla synd att man inte hade med kameran!

Jag tog över ratten på hemfärden, och därför missade jag en älg som bara Ida såg (ett försök till en dålig ursäkt). Det är ju en ganska smalväg till och från lager, det går att möta bilar. Och med en hel del tur och lite skicklighet så kan jag berätta att det numera går att möta lastbilar och grävmaskiner också. (men fy tusan vad rädd man blir då man möter en stor lastbil i en smal sväng på en hal väg)

När tjejerna var avsläppta och jag skulle släppas av så bjöd frippe in sig själv på mat. Eftersom hans familj bjöd på sushi igår kunde jag inte säga nej. Vi passade på att leka lite med alfons med, innan en högst allvarlig machotävling började. Tyvärr så förlorade jag, men jag skyller på att frippe fuskade...

Idag så måste jag nog ta och städa mitt rum med, ligger en massa kläder överallt där inne >.<

Familjekväll med fel familj

Igår så tog jag en eftermiddag ute, för st så tog jag mig en lång promenad längst vättern. Sen åkte jag och tränade, efter det så var det fortfarande väldigt långt kvar till dess att jag skulle möta Frippe i stan. Så jag tog en promenad på IKHP. Efter allt detta rörande så var jag hungrig, så jag mötte frippe där vi sa att vi skulle mötas: Sushibar.

Men när jag tog där och väntade kom Frippes mamma istället, hon beställde sushi åt oss alla och vi åkte hem till Familjen Frippe och åt sushi och kollade på Monty Python & the holy grail. Kan de bli bättre? Haha

Nu så sitter jag här en aning ofärdig och väntar på att Frippe ska komma och plocka upp mig så vi kan ta med Ida och Matilda till lager idag. Vi får väl se vad jag hittar....

Anti-schlager

Jag har aldrig gillar melodifestivalen, jag har aldrig gillat musiken som spelats där, jag har aldrig förstått hur folk kan välja fram så dåliga låtar som de så ofta gjort. Men som tur är så är jag inte tvingad att kolla på de, och kollar därför inte på det. Utan jag Frippe och Gustav åkte till bongo för att umgås lite och vänta på att Johanna med vänner skulle dyka upp.

Det gjorde de och tillsammans hade vi en trevlig afton med mycket dans. När vi gick hem så snöade de jätte mycket och snömänniska som jag är så blir jag helt pirrig inombords. Så imorgon ska jag nog försöka ta bilen, lasta in skidgrejerna och hitta mig en bra rail och köra på i några timmar. Förhoppningvis inte så mig så mycket. Men först så ska denna dagen ta slut, right?

Denna dagen slutar jag i kyrkan, på en skräckfilmskväll med Frippe, Matilda och Ida... yeah!

Boys night!

Jag sitter här hemma med Alfons (snart 3 år) och lekar för fullt, så min boys night har inte börjat än. Men jag är himlans pepp på att ha en fredags boys night. Mina fredagar brukar oftast vara tonår, och när de inte är tonår så är det big bongo typ. Så med glädje klär jag nu på mig och vandrar iväg de 500 meterna till Gutta.

Ha en go afton!


Förresten!

Jag har kommit på att min blogg ser lite tråkig ut, lite färglös. Jag har många gånger fått höra och tyckt att jag är rätt bra på att pilla med datorer. Men när de kommer till att göra hemsidor och sånt så har jag inte en susning om hur man gör...

Finns det någon som kan, eller någon som känner någon som kan? Snälla hör av er så ska min blogg blir fräshare och coolare. Har lite planer för den, men de säger jag inte! Hihi


Vänner åker, kvar blir...?

Det är sportlov, vänner reser åt alla möjliga håll. Själv blir jag hemma ett tag till. Så om någon känner sig ensam så är jag bergis ledig.

Nisse flög till USA inatt och ikväll är sista kvällen med Gutta innan han åker till Åre. Så därför så kör vi vår heliga och högst manliga tradition ikväll, vi har boys night. Den traditionen är säkert hela ett år gammal nu, härligt med ett gäng killar som jag knappt vet hur jag blev vän med som umgås privat (minst) en gång i månaden och har riktigt kul ihop.

I veckan har det vart ovanligt mycket, som arbetslös trodde jag inte man kunde köra slut på sig själv. Tonår har upptagit mycket av tankeverksamheten, tonår byter lite inriktning för att kunna anpassa sig efter de äldre tonåringarna. Det är kul att vi fått en variant som gör att de förmodligen kommer fler på tonår. De tråkiga är att jag känner mig lite slutkörd, men jag tänker inte sluta. Vi har inte många gånger som kräver planering osv, och nu med Heidi så kan jag få ta det lite lugnt.

Heidi verkar vara himla bra så här långt, hon såg på mig och Maja att vi verkar var trötta och en aning frustrerade över att tonår inte riktigt gick så bra höstas. Jag tror iofs att församlingen sett detta men inte gjort något tidigare, det är bra att de nu finns en till i kyrkan som kan ta tag i saker.

Och en del tror att jag latar mig på dagarna...

Idag så har jag i och för sig haft en högst aktiv dag, kommer bli svårt att toppa denna...

Först så lagade jag mat. Ris med uncle ben's sås o fläskfile. Toppade de med lite Chaminjoner och mums fillibublan! Sen så diskade jag fint efter mig till lite Christer i P3. Sen så åkte jag till Peset och träffade Mimmi som gav tillbaka min jacka, vilket var trevligt (både att få jackan och träffa Mimmi). Hon följde mig sen heeela vägen bort till friskis där jag sen skulle göra årets första träningspass på gymmet. Det var skönt, oerhört skönt att träna igen. Men jag är inte den biffen jag var innan jul. Men de ska vi nog kunna återgå till! På gymmet träffade jag Oscar, alltid lika kul att träffa honom.

Sen så kom min syster och plockade upp mig och så åkte vi tillsammans hemåt. Väl hemma så åt vi Taco's och sen så åkte jag till kyrkan för att städa upp det som inte städas igår. Men i min välvilja så välte jag ut sand på golvet.... så de va bara att städa upp det med.

Efter det så tog jag och åkte upp till Vista Kulle, kände att de var dags att åka dit igen. Kolla på utsikten, se på alla stjärnor och tänka lite. Jag fick dessutom se ett stjärnfall :)

Muuuse!

Och så vart helgen över, åter till ensamhetens lugna dagar. Men efter en helg som det hänt i mycket under så vart de lite skönt att få en lugn dag. I Fredags vart det Bongo där man träffade mängder med pojkar och flickor man sällan eller aldrig ser o pratar med. Väldans trevligt. Dock var det ibland lite galet trångt och en och en annan kaxig människa som ville bråka med mig.

Lördagen blev inte en dag hemma då man låg och klagade över hur trött man var. Jag var i kyrkan på årsmöten och taco med en väldigt blandad bunt människor. Men de va kul ändå. Måste säga att de finns vissa människor som trots att de är äldre män och är närmare 50 än 30 så känns de unga och coola. De har humorn och replikerna som gör att det är himla kul att sitta ner och prata med dom också. Sen på mötet så fick jag en ros, för duktigt arbete i tonår. Alltid smickrande!

Söndagen så var det gudstjänst och mina päron hade hand som fikat och disken. Så jag fick minsann vara kvar i kyrkan och hjälpa till. Men jag fick god hjälp av Aron 2 år, som även verkade se upp till mig något otroligt. Han följde mig vart jag än gick och jag var mycket mer intressant än hans föräldrar. Sen så åkte jag med päron hem, åt och sen åkte jag nästan direkt till kyrkan för att ha ett litet möte med alla tonåringar. Jag hoppas att tonår kan bli lite mer välbesökt efter de förändringar som nu görs!

Idag sitter jag här hemma med en kopp kaffe och avlyssnar Muse nya livealbum... på tips av Ellen aka cosecarine.blogg.se. Men snart så ska jag bege mig mot stan och köra årets första träningspass! Peppad! :D

RSS 2.0