Gone

Jaa... Det var länge sen man såg många av sina vänner, dessa juletider gör ju att familjen går före det mesta. Sen så har mina boys (Gutta o Frippe (och Nisse)) fått förtur så här efter jul. Det är faktiskt de enda jag träffat sen jul om man inte räknar Bongo på juldagen...

Så ni som inte träffat mig, här är en uppdatering som ni kanske kan skratta åt. På juldagen så drog jag och frippe till Bongo för att dansa, träffa folk och ha himlans kul. Vi gjorde alla tre, jag dansade som aldrig förr. O jag var väl rätt så grym?

På vägen hem så ville frippe ha kvällsmat på Mcdonalds, jag sa inte emot o tänkte att jag kunde köpa mig en eller två burgare jag med, men eftersom jag inte använt mitt kort på över en månad och att jag var en aningens påverkad så kom jag inte ihåg rätt kod. Så jag lyckades spärra mitt egna kort.

Först så här i efterhand så har jag kommit på att den koden jag trodde var min var koden till min pappas tankkort som jag använt 2 gånger i hela mitt liv. Hur tusan kan man komma ihåg den koden, men inte min kod?! Så idag blev jag tvungen att beställa ett nytt kort.... vilket kostar, och suger.

I övrigt så har jag inte gjort så jätte mycket, men det finns en sak jag gjort mer än nåt annat. Jag har vart hos Gutta en hel del, frippe med. Tillsammans har vi spelat trummor, bas och gitarr på det nya Guitar hero! Jag kan dock inte spela trummor, det är bara för mkt att hålla reda på. Men kul är't!

Nu är det inte långt kvar till nyår, endast 2 dagar. Min nyår ska jag spendera på Egnahem. Både förfest, huvudfest och efterfest. Sen så åker jag till Branäs, för vad som ser ut att bli min enda skidresa denna vintern.... och det suger.... hårt!

Helg efter helg

Då så vart det helg igen, eller så är vi mitt i helgen.  Lång eller kort, spelar inte så stor roll. Jag känner mig trött och utsliten och skulle vart på bongo ikväll. Men jag tror jag struntar i det.

Sista juldagen...

Nu är det den sista dagen på denna julen, och det känns rätt skönt. Snart är det ju en annan stor dag som kommer, och efter den så åker jag till fjälls!

Igår var det juldagen, den största utekvällen på året. Så jag och frippe passade på att gå till Bongo. Och det var det bästa bongo någonsin. Stort dansgolv, bra musik, många vänner. Perfa! Visst, de var lite stökigt och några blev utslängda, men de kunde vart värre. Men innan bongo så var jag hos mi syster, som fyllde 27. Hon fick ett förkläde av mig och i retur så spydde hennes son Sam på mig, men no hard feelings där inte... ;)

Idag så bestämde jag och frippe att vi skulle till gutta och leka med honom. Mest för att vi vet att han känner sig lite utanför då vi går ut själva (eftersom han inte kan följa med, vilket suger). Så att vara med honom och ha boys nights gör förhoppningsvis honom gott.

Later...!

God Jul!

Julafton. Dagen då man antingen firas kristu födelse eller dränker sig sig och andra i julklappspapper, en trevlig blandning är nog bäst. Så jag ska satsa på!

Men min julafton har redan blivit lite nedsatt. Min mormor är här, jag har alltid tyckt att hon verkar vara av slaget "lite-gnällig-tant". Men idag gjorde hon mig rätt så arg. Hon ville att jag skulle ta fram min kusins blogg inlägg där kusinen i fråga förklarar att hon är lesbisk och där hennes tankar finns. Jag visste inte ens att min kusin hade en blogg. Jag visste att hon var lesbisk, men det var för att mina föräldrar fått veta det av min morbror.

Men det som gjorde mig arg var inte att mormor ville se hennes blogg. Det som gjorde mig arg (och fortfarande retar mig) är att hon ville ta reda på vart detta barn hamnat så snett (!). Det är julafton för tusan! Dagen då tolerans och acceptans är viktigare än alla släktfejder i världen, och som mormor borde hon föregå med ett gott exempel.
 
Sen så tycker jag min mormor lägger näsan onödigt mycket i blöt, men det har hon alltid gjort....

Nu så ska jag dock börja göra mig iordning, mina systrar med familjer är på väg. Men under tiden ska jag göra mig glad med lite bra musik. Ha en underbar jul och en god fortsättning!

:*

Dan före dopparedan!

Idag är den dagen då man förr så spänt gick o väntade, iår så har det inte alls känts juligt.Det känns nästan vårigt ute, kallt men vårigt.

Men så här dagen för julafton så sitter jag här med Alfons o kollar på Loket Thomas, mitt favoritbarnprogram som liten och nu är de väl med på Alfons topp 3 tror jag. Hur som helst, han gillar det o jag sitter med o får fina flashbacks.

Igår kväll så bjöd tjejerna i kyrkan in mig till att kolla på Elf, så jag åkte ner till lägenheten och tittade på denna underbara film. Sorry Sanna, men Elf är en bättre film än Love Actually. När jag sen kom hem så fick jag se en vacker o pyntad gran. Först då insåg jag att det är inte långt kvar till jul, så idag finns det lite julglädje i mig med.

=)


Dan före dan före dopparedan (right?)

Idag är de visst bara 2 dagar kvar til julafton, och jag har ingen julglädje alls känns det som. Julen känns på tok för långr bort, eller över. Jag vet inte riktigt, men jag har två dagar att försöka fixa till det!

Men hur? Äta en massa lussekatter? Eller pepparkakor? Eller kolla på julkalendern? Sova i tomteluva? Kom med nåt vettigt förslag, tack! :)


Dagen efter

Igår var de en sjukt underbar kväll. Vi killar var hemma hos Frippe och firade Nisse och gav honom diverse fina klädesplagg. Bland annat en Borat Mankini och godis stringkallingar.

Efter detta så åkte vi till Bongo för att fortsätta festen, där mötte vi upp Matilda, Emelie, Sanna, Ida. Johan, Lisa och Linn (förlåt om jag glömt någon). Tyvärr fick Gutta åka hem då han inte riktigt klarade av det häga ljudet, all respekt till honom. Han var en man och gjorde det enda rätta. Att va ibland hög musik med tinitus är inte bra, och man mår dåligt. Jag stog ute och väntade med honom på att hans pappa skulle komma, i bara skjorta. Så jag frös resten av kvällen sen.

Nu har den nyblivne 18-åringen åkt till Norrland för att fira jul i snölandskap (fuskigt!), själv håller jag på att peppa upp mig för att gymma. Men efter de så ska jag och Frippe till Gutta för att hänga med honom, vi tror båda han blir glad om han får lite besök.

Ciao!

Grattis du bäste vän!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Nisse's födelsedag. Hurra, hurra, hurra!


 
Jag sitter och letar efter lite fina bilder och den jag fastnade vid mest är denna. Den summerar mig och Nisse på ett grymt bra sätt. Vi 2, bilen och på en mack. Den bilen har han och jag gjort många resor med detta året. Vi åkte helt själv till Arvika, en resa och ett äventyr som är oförglömligt. Vi åkte till Öland (söder om Gränna) en kväll och fick en grym försommarkväll med många vänner. Vi hade bilen en kväll då vi rensade upp i Nisse's trädgård, dagen efter så fick vi låna den till för att se Håkan Hellström och shoppa. Men vi hade båda ont lite överallt efter att ha slitit hårt dagen innan. Men fina, fina minnen!



Det finns så många stunder med Nils som jag värderar så högt. Alla de gånger vi vart ute och gått och fotat. Våra samtal, om beskymmer, tjejer, musik och så mycket annat. De har varit så givande och så underbara. Den dagen du åker till USA är de nog detta som jag kommer sakna mest, förutom dig då Nils.



Men än är du kvar här Nils. Idag fyller du myndig och idag ska du firas. Och du åker inte än, och tur är det. Den tiden som är kvar hoppas jag ska bli lika bra som de år som gått. Att du flyttar är fullt förståligt, jag hade nog gjort detsamma om jag var i ditt läge. Men det är ganska långt till dess, så därför tänker jag leva i nuet och inte tänka på vad som händer om ett halvår. Den dagen kommer, men inte än.

Så bäste vän, ikväll ska du minsann firas...!

Glöggfest hos Wiklund's

Igår så var jag bjuden på en årlig tradition hos familjen Wiklund. Det var Nisse som undrade om jag inte ville komma på deras glöggkväll där goda vänner och de bästa grannarna och dylikt skulle infinna sig. Självklart sa jag och förberedde mig under dagen med att gå på stan och leta upp saker jag kan önksa mig själv. Även om jag inte vill ha något egentligen. På stan träffade jag Daniel och Gustav, som skrattade åt mig då jag sa att jag skulle på den stora familje träffen. Gustav sa att Nisse skulle presentera sin nya pojkvän där och att jag var honom....

Men icke, jag fick ingen pojkvän presentation. Jag fick däremot mängder med glögg, båda barnvänlig och vuxenvänlig. Men också gröt och julskinka. Väldigt trevlig kväll måste jag säga.

Som tur var för min del så kom ju Matilda och Emelie dit en sväng med, annars hade jag bara vart bland nya ansikten. Kvällen avslutades med fin kallpromenad hemåt. Den var inte så kall, men jag frös för jag tog inte med mig någon tröja.... Go me!

Ikväll ska jag hänga med Frippe och Gutta. De blir en killkväll där vi kanske sticker in på Bongo...

En vecka utan bloggande?!

Sorry dude, jag har åter en gång glömt att blogga. Skärpning på mig!

Den gångna veckan har dock varit rätt så tom, inte mycket har hänt. Inga jobb finns att söka i dessa juletider. Tonår hade iofs avslutning i fredags. Även om det mest bestog utav att förbereda inför julmarknaden så var det rätt så trevligt. Jag var värdelös på att jobba och lyckades ta sönder en häftpistol.

Kvällen efter så bestämde vi oss gamla tonåringar för att bli barn igen och åka lite pulka. Löjligt kul vart de, även om själva åkandet avbröts av ett mycket roligare snöbollskrig. Efter de så dracks det lite varm cholkad och lussekatter.

Kolla in emo-johanna!

Igår så var min syster Emma här med Sam, som hade vart på vårdscentralen och fått två sprutor och hade därför ont och var rätt så jättegnällig. Men jag fick ju lite sällskap, någon som alltid uppskattas. Dag som natt.

Idag så har de vart rätt dött faktiskt, ikväll är de tänkt att åre resan ska bokas. Men om jag ska vara ärlig så är jag just nu mer peppad på en annan skidresa. Jag vet inte vart jag ska åka dock, jag vet bara att jag ska dit med Gutta och Frippe. Och att det ska bli någon form av överraskning då vi åker iväg under trettonhelgen. Alla som känner mig väl vet att jag är väldigt nyfiken, det börjar växa bort lite men jag är väääldigt nyfiken på vad överraskning betyder....!

Snö!

SNÖÖÖÖÖÖÖÖ!

Men också lite tråkiga nyheter, jag har inte råd att köpa mig en coldplay biljett för sommarens koncert. Så jag får hoppas på att ingen vill se dom eller att de kommer en extra spelning.

Men hey, SNÖÖÖÖÖÖÖ!

Shopping och bibelord

Idag så tog jag mig en dag på stan. Men innan de så passade jag på att åka och gymma med Nisse. Väl på stan så hittade jag 2 t-shirts och en skjorta, mycket behövligt faktiskt. Garderoben har inte sett några nya kläder på rätt så länge nu...

Men dagens bästa är helt klart det bibelordet Johanna hittade. Första kungaboken kapitel 12 vers 10b "Min lem är grövre än min fars lår". Den gav ialla fall mig ett gott skratt.  =)

Men nu ska jag sätta mig i bilen och åka till Vaggeryd. Ha de bra!

Hurt-vecka!

Jag trodde aldrig jag skulle kunna träna mer än varannan dag. Men det verkar som att jag lyckats med det.

Jag fuskar och räknar helgen, annars låter det inte så hilma häftigt! Men jag har tränat lördag, söndag och måndag så här långt. Ikväll så kände jag mig lite smärtsamt stel och en aning mör. Så jag tog ledigt från gymmet. Men imon så ska jag försöka hinna dit. Men imon ska jag tvingas komma på vad jag vill ha i julklapp, mina föräldrar är inte nöjda med att jag bara har en sak jag egentligen vill ha. De tycker att jag ska ha minst 2 så de blir någon form av överraskning.

Eftersom jag inte har något jobb, dvs inga pengar så kan jag inte ge paket till varken till min familj eller mina vänner. Det suger hårt, och när man inte kan ge. Då vill man inte ha något. Ialla fall inte jag... Men mina föräldrar säger att ett paket är jag minsann värd. Då säger jag att de enda jag nog vill ha är en polariserad lins till min kamera.

Tydligen så dög inte det. Nu måste jag alltså komma på en till sak. Förslag? :)

P.S. Jag har nästan alltid vetat vad jag fått när jag öppnat paket, det ser man ju bara man tittar på paketet! D.S.


Inget slår ett ärligt samtal

Måndag, dagen i veckan då man kollar efter nya jobb, kollar på avsnittet av Top Gear som man laddade ner under natten och dagen då man har rätt så tråkigt.

Idag så ringde jag till arbetsförmedlingen för att rapportera hur mitt jobb sökande går, bara att jag inte skulle ringa dit idag. Så jag skämde ut mig istället...

Efter det så kollade jag på det bästa Top Gear avsnittet så här långt. Efter det så letade jag efter jobb men insåg att det inte kommit ut några idag. Och nu så äter jag lunch och kollar på den gamla klassiska utbåtsfilmen Rött Hav.

Men dagens höjdpunkt är ett litet välbehövligt samtal, där jag kunde vara ärlig och få lite ärliga svar tillbaka. Men det var bara bra, för nu är de historia!


Och så var helgen över

Men vilken helg det vart!

I fredags så vart det stor avslutning på Tonår, något som gjort en en aning stressad den senaste veckan. Men allt gick jätte bra och jag tycker att Johanna, Fille, Thea, Leena, Lydia, Natta, Sara, Sara och Anni är värda sin vikt i guld för att de ställde upp och gjorde det hela till en väldigt rolig kväll!

Igår så var det Lördag, och som alltid så vart det då en boys night. Även om det var 2 (eller 3) veckor sen sist. Vi tre satte oss på Bongo och chillade i några timmar. Det var kul att snacka lite med boys och komma ikapp med varandra, det var ju trots allt ett tag sen sist.

Idag så har Emma, Björn och Sam vart här och lekt med mig, sen så kom Gutta och så stack vi och tränade en stund. Och nu så sitter jag här och dricker lite thé (mest för att jag druckit mycket kaffe idag) och känner att jag haft en ganska bra helg. Den senaste tiden har jag känt mig väldigt trött och hängig, nästan lite nere faktiskt. Men nu så känns det som att det har vänt. Men jag kanske är lite överglad på grund av att jag hade en riktigt bra dröm inatt, så bra att jag ett tag trodde den var sann....

Jag drömde att jag fick ett av de jobben jag sökt i veckan.... Hoppas det är en sann dröm!

Kabarédags!

Nu är det fredag och det betyder kabaré! Men jag är såå trött och har inte förberett särskilt mycket, just för jag är trött o helt slut i huvudet. Men jag hoppas att min fina spontanitet (som räddat mig förr) kan hjälpa mig en hel del ikväll...

Om inte, så verkar det inte komma alltför mycket folk ikväll.... som tur är! hihi

Snö!

Hihi! På vägen hem från kyrkan och bastu-häng med Nisse så kom världens underbaraste och finaste snö. Det vräkte ner!

Jag vet inte om det bara är jag. Men hur mycket äldre man än blir så blir man fortfarande lika barnsligt pirrig och glad då det snöar riktigt mycket. Är det bara jag som fortfarande är kär i snö?

Aaah! När jag sitter och skriver detta så försöker jag öppna ett paket med ett minneskort i, och min sax gick sönder! :S
Och nu ska jag till Arbetsförmedlingen, det går bara utför....! ;)

Julkabaréstress

Idag är det onsdag, bara två dagar kvar till Tonårsavslutningen som iår är en julkabaré. Tanken var att tonåringarna skulle utforma den som de ville ha den, vilket de gjort.... De få som dykt upp. Men nu, så här 2 dagar innan känner jag stressen och pressen. Det känns som jag har mängder med saker kvar att fixa, och ikväll ska det egentligen vara klart allt. Men idag har jag nätt och jämt hunnit med att handla. Jag var visserligen uppe vid åtta idag, för att köra mamma till hennes jobb så jag skulle kunna ha bilen och handla för Tonår idag. Men idag har jag vart ett vandrande lik, för efter endast 4 timmars sömn så är jag mer död än levande. Inatt var det nämligen helt omöjligt att somna, jag kunde inte somna.... Jag känner mig åter igen på väg att bli sjuk, vilket jag inte får bli!

För min ledarekompis (och släkting) Maja är sjuk och kanske inte kan komma på Freda, blir jag med dålig så går det nog inte att ha någon kabaré. Men jag kom nyss från toan där jag nyss spydde upp lite mat och kaffe. Jag mår verkligen inte bra idag. Jag är stressad och känner att det som skulle vart en fredag där tonåringarna skulle bestämma har blivit något som jag måste se till så att det blir så. Något jag inte känner att jag orkar längre. Men jag kan inte vika ner mig, inte än. Snart så ska jag ta mig ner till kyrkan och leda det sista planeringsmötet och sen så ska jag träna med Nils. Jag vet, det låter inte som det man ska göra när man inte mår bra. Men jag har inte sett min bästis Nils på riktigt sen han kom hem från USA. Jag saknar honom och det känns lite som om han inte ville hänga så mycket med mig längre...

Mitt i allt detta stressande och jäktande kommer en stor fundering i mitt lilla huvud.... Hur tusan kan jag som arbetslös känna mig som jag gått in i väggen?!

Friskare än sjuk

Idag är det visst den förste december, betyder att det "bara" är 23 dagar kvar till julafton! och att julkalendern börjar, med anders och måns! Måste kolla på det idag.

Det är fler bra saker som händer idag känns det som. Efter att ha känt mig lite nere och sjukare så känner jag mig ialla fall lite uppåt idag, men ännu lite sjuker. Jag hittade 3 stycken jobb varav ett verkade riktigt intressant innan, ska nog försöka skriva några riktigt fina personliga brev ikväll. För jag är trött på att vara arbetslös....

På tal om att vara arbetslös, jag tror att jag har blivit lite mer asocial av att vara hemma. Det har visseligen tagit ett bra tag innan man blivit lite mindre pratig, men det känns så ialla fall... För att inte tala om alla pikar man får av Johanna. Även om de kan vara riktigt roliga, så keep on piking me!

Idag har jag träningsabstinens också, men jag får väl försöka låta bli att träna om jag ska förbli på bättringsvägen. Jag måste vara pigg på Fredag, för då är det dags för Julkabaré. Jag är värd och ska dessutom hålla ett tal om kvinnan. Så om ni har något ni tycker jag måste ta upp, så skriv!

Till sist så måste jag passa på att hälsa er hjärtligt välkomna till kyrkan på Fredag klockan 20.00!

Over and out!

RSS 2.0