Freitag

Idag är det visst fredag, även om veckodagarna är ganska så orelevanta och alla dagar är rätt så lika alla.

Men idag så tvingade jag mig upp lite extra tidigt och åkte till arbetsförmedlingen och sökte ett jobb. Men som vanligt lär jag inte få något besked om jag får det (eller inte får det). Efter det så vandrade jag igenom stan, passade att gå igenom både Peset och ED. Men på skolorna träffade jag inga kändisar, istället sprang jag på Nisse och Bälls på stan. Väldans trevligt att träffa Nils då man aldrig gör det längre....

Ikväll så är jag ledig ifrån Tonår, men då det är Julkabaréet (stavning?) nästa vecka så måste det göras en hel del planering, dvs ikväll. Så det blir inget Bongo som jag hade tänkt, även om många försökt övertala mig. Jag brinner för Tonår, det är jag nog lägger ner mest tid på i veckan. Det är det jag grymt kul då tonåringarna kommer, vilket de lovat att göra ikväll. Annars är Tonår lite på väg att dö ut, det kommer inte så många som förr (typ när jag var en "riktig" tonåring). Så vi får väl se om det finns något tonår i vår. Jag hoppas och ska försöka se till så att det blir av!

Big Bongo kommer fler gånger, och då kommer jag att dansa. Jag lovar! ;)

Åter en gång för länge sen....

Ops, sorry! Men jag skriver ialla fall någon gång ibland.... hehe

Det har vart några dagar där det hänt både mycket och lite. Vi fick en massa snö, som ju tyvärr försvann. Jag hann inte ens ut o åka skidor. För den dagen då det gick så hade jag lovat att fika med Johanna, något som jag inte ångrar. För det var trevligt och det var väldans länge sen man träffade henne. Jag vet inte om jag sagt de till dig Johanna, men du är min bästa kvinnliga vän. Känn på den du...! ;)

Inatt så sov jag och tjejerna i kyrkan, för två av dom hade sovmorgon....eller något. Jag har ju alltid sovmorgon, så jag gjorde dom sällskap. När de två stack till skolan så åkte jag hem för att försöka skriva på lite ansökningar (hela 2 st). Men Johanna och Sara ville bjuda mig på middag, vilket var väldigt svårt att säga nej till. Så jag fick komma tillbaka till kyrkan och sen vandrade jag hemåt. Trött (och mätt) så blev det inte så mycket gjort, utan jag halv somnade till lite That 70's show.

Nu ska jag snart ner till kyrkan och sen så kanske det blir gymmet (kanske)

Later!

Lördag

Denna veckan har vart en av de mest långtråkiga i hela världshistorien, det har här så otroligt lite har de känts som. Men som tur var de hände det en ganska mycket under torsdagen och fredagen. De satte en lite roligare avslutning, nu när helgen börjar så händer de nästan alltid någonting. Ikväll vet jag dock inte alls vad som är tänkt att hända. Men om inget händer så är de big air tävling ifrån stockholms stadion ikväll. Går på svt24 om jag inte har helt fel.

Men sen jag sist skrev har jag tränat, vart på arbetsförmedlingen och klippt mig. För en gångs skull så känner man sig rätt så nöjd med klippningen, och man blir alltid glad då någon ger en komplimang om det (eller en pik om den gamla frillan).

På träningsfronten har jag stött på ett beskymmer, jag kan inte träna en viss muskel på ett speciellt sätt. För då får jag huvudvärksanfall som gör mer ont än att....öhm....föda barn? Heh, det gör ialla fall obeskrivligt ont. Men det skumma är att om jag tränar samma muskler på ett lite annat sätt (men ändå väldigt likt den smärtsamma varianten) så gör de inte de minsta ont. Väldigt skumt och läskigt!

På jobbfronten så känns de nu riktigt mörkt. Kommer ut ungefär ett jobb i veckan som jag kan söka, men från och med nu så får jag bidrag för att "söka" (för de finns inget att söka....). Jag var ute en sväng med en bunt jätte snygga CV'n som jag gjort. Jag är rätt jätte nöjd med de (för de blev på 2 sidor och ser proffiga ut), men när ingen vill ens titta på dom eller verkar inte bry sig om att jag kommer här och frågar om de någon gång behöver hjälp så blir man rätt så ledsen. De slutade med att jag arg och ledsen åkte hem och funderade på om de verkligen går att få ett jobb idag. Imorse så öppnade jag tidningen, där stog de att Jönköpings län är de län där de varslats mest människor i landet. Kul och läsa sånt, visar lite på hur stor chansen att hitta ett nytt jobb är.

Men i lägen som dessa så finns det bara en låt som kan spelas, Foo fighters "Times like These"

Nu ska jag antigen träna eller raila, har inte bestämt vilket än. Ciao!


OC och obeskrivlig smärta

Igår så gjorde jag det jag nästan gör varje dag numera, gymmade. Det är ju bra att röra på sig och att träna, men sen så går det ju nästan alltid 2 timmar när jag är iväg och det är ju skönt att två timmar av mina oändligt långa dagar kan gå rätt så fort (och så är de ju hälsosamma med).

Men igår hände något som aldrig hänt förut. Igår trodde jag att jag skulle svimma. Eller rättare sagt, jag ville nog gärna svimma. Mitt i träningen, som för stunden var bröstträning. Så fick jag som en huvudvärk som kom från ingenstans och som var värre än någon annan huvudvärk eller smärta jag varit med om. Jag har ju ändå brutit foten och dragit av en tumled, men det här var på en helt annan nivå. Jag stog där i gymmet. Det kändes som ett järnspett satt rätt igenom huvuet och jag kunde knappt titta. Jag tog en paus men insåg att jag inte kunde fortsätta, så två timmar blev istället 20 minuter.... Jag försökte slappna av och jag duschade både kallt och länge. Till slut efter ungefär 30 minuter så släppte värken. Då var det bara en vanlig huvudvärk....måste dock säga att de var nog den skönaste huvudvärken jag haft. Heh!

Efter detta så fick jag höra att 4 killar (Nisse, Johan, Olle och Danne skulle ha en OC kväll i lägenheten. De tyckte jag lät lite gay men jag ville så gärna träffa killarna så jag (som aldrig gillat OC, eller typ liknande serier) fick kolla på OC. Men det var rätt så skönt att komma bort ifrån hemmet, hänga med människor och kolla på nåt jag aldrig annars kollar på. Tyvärr måste jag ju också erkänna att det var rätt så roligt att kolla på OC.... och det är rätt så illa!

Ikväll så vet jag inte vad som händer, troligen inget. Men jag kan ju kolla på någon av alla mina säsonger av That 70´s show, Simpsons eller Top Gear. Så jag ska nog kunna roa mig en stund. Imorgon ska jag klippa mig, vilket är behövligt men också läskigt.... och jag vet inte hur jag ska klippa mig heller. Förslag? :)

Puzz!

Mitt ibland ledarhajken och barnvälsignandet

Jaa, då har det visst gått några dar igen sen man vart inne här. Ska åter en gång försöka bättre mig ;)

Men jag kan skulle lite på att det har vart en del som hänt de senaste dagarna. Jag med flera ledare i kyrkan fick åka ut i skogen och ta en paus... det vill säga inte göra så mycket, vilket jag numera aldrig gör. Fast jag gjorde nog mer på hajken än om jag hade vart hemma. Så jag gjorde alltså mer än vanligt, vilket de andra bergis inte gjorde...!

I förrgår så vart det kyrkan och barnvälsignelse för min ena systerson, Sam (tror han är 3,5 månad...). Men jag skötte även ljudet i kyrkan denna dag och läste upp ett bibelord, och gjorde en tabbe inför familj och släkt. För den micken jag tog var tydligen mute'ad. Något som jag inte visste att man kunde göra med den faktiskt, så där stog jag och fattade inte riktigt varför först. Men istället för att stå och se ut som en blondin som inte kan sånna där tekniska saker så greppade jag en annan mick och läste så gott jag kunde. För det där trasslet gjorde ju mig en aning jätte nervös....

Igår var det tänkt att jag skulle hämta Alfons på dagis, så jag förberedde mig med att sova mycket och länge. Men sen så fick jag ett sms där de stog att jag inte behövde hämta honom. Hans far var tydligen väldigt duktig på jobbet denna dag och fick gå tidigare än väntat. Så jag utforskade internet världen och sprang på en filmtrailer som jag blev förälskad i. Så varför inte dela med sig av denna... Se & Le

Love the beast heter den och den har kommer i februari..... Det är en dokumentär om skådespelaren Eric Bane och hans kärlek till en väldigt speciell bil, men det är en kärleks som sätt på prov då han krashar bilen. Det är också Eric Bane's första film som regisör. Sevärd...? Oh ja!




Nu ska jag till gymmet och sticka in huvudet i kyrkan. Later!

Beslutsångest

Idag har de vart en dyster dag. Regn, regn, regn... hela dagen! Fruktansvärt tråkigt och inte ett dugg inspirerande. Men jag lyckades ändå peppa upp mig själv till att pumpa upp mig själv på gymmet. Höhö.

Men min dag har präglats av en sak, mer än något annat. Tiger Lou, att gå eller att inte gå. Det kostar ju trots allt 180 kr. Jag har pengarna, men är de värda det? Hur kul kan jag ha resten av månaden om jag går på spelningen? Vem vill gå med mig? För jag har faktiskt ingen som vill gå med mig, än. Men finns det någon som vill och kan så blir jag glad om du säger det...

 
Haha! Tack för tipset Sanna! Det var inte så svårt, om man visst vad man skulle göra...


Men nu ska jag snart dra mig ner mot kyrkan. För jag har visst lovat att va ledare på cellisen för 92/93 gänget... Later!

Stormigt värre!

Idag är det måndag och en riktig höststorm drog över staden. Bara 300 m ifrån mitt hus så blåst halva taket bort på ett hyreshus, och såg verkligen hemskt ut. Ifrån mitt hus såg hur allt träden låg ner i vinden, men efter ett tag såg man inte ut. För vattnet som regnade ner trycktes upp mot rutan och hölls sen uppe av vinden.

Sen så vart det helt plöstligt solsken och blåhimmel, det har verkligen vart en skumdag. Under den soliga delen av dagen ringde syrran och frågade om jag kunde hämta Alfons på dagis, and so I did! Sen så lekte vi ändå fram till nu. Då en fruktansvärt trött Alfons endast ville åka hem med min mamma (hans mormor) och sova, and so he did.

Nu preppar och peppar jag för ett kvällspass, tror det blir bröst, armar och skuldror. Om orken finns så kanske man tar magen och ryggen med, om orken finns.... de vet man ju hur de brukar bli då. Heh ;)

Sen så ska jag nog hänga lite med Gutta och titta på nya avsnittet av Top Gear... later folks!

Sunday, Bloody Sunday

Då vart de visst Söndag igen. Jag orkar inte berätta allt som hänt under helgen, så jag berättar bara vad som hänt idag!

Idag är det ju verkligen ingen vanlig dag, för idag är det ju fars dag. Men idag är det också den dagen på året då det är SMU-gudstjänst. Jag och tjejerna blev invigda som ledare, fick en liten fin komplimang av församlingen. Det de sa var att de var glada och imponerade över att vi brann så för att vara scoutledare, om jag ska vara ärlig så kände jag mig inte så träffad. Jag har inte ens vart ledare i ett halvår. Men det var ju 2 av oss 5 som gick fram som verkligen är duktiga ledare. Lenny o Brat, Johanna är duktig och fantasifull. Brat är en grymt bra ledare och det visar hon genom att ha en patrull och lyssnar och inte står och skriker när du försöker prata med dom.

Efter att vi fått märken, fått se en grymt rolig predikant som trollade och skämtade konstant så åkte jag hem där min far och övriga familjen väntade. Mat, fika och fika. Man är mättare än mätt, men för att lösa det så åkte jag till gymmet och körde ett stenhårt benpass. Nu sitter jag här, och njuter av en träningskick. Men nu ska jag käka lite och sen ska jag bevaka internet för att försöka få tag på Top Gear redan ikväll.

Mitt i Obama yran

Ändå sedan igår morse har man fullständigt omgiven av människor som jublar över att Barack Obama vann presidentvalet, även jag är en Obama supporter. Men jag kan inte låta bli att bli lite fundersam...

Alla de som jublar, vet de ens vad Obama står för eller vill de bara se en förändring? Alla de som vill se en förändring, vet de om denna förändring betyder förbättring? För att en förändring kan ju vara en försämring. Eller hur?

Jag är glad över att Obama vann, jag vill inte se ännu en konservativ ledare som bara soppar allt under mattan. Man jag tänker inte jubla förens Obama verkligen håller vad han lovar. Många jublade då Reinfelt blev statsminister, men hur många jublar idag? Jag jublade varken då, eller nu. Men den som röstade på honom och som jublade över att "äntligen" fått bort Persson från makten, men som klagar idag. Den borde nog tänka sig för i dessa dagar....

En liten värd tankeställare från mig ;)

Sjuker...

Idag är inte min dag, jag har svoit mer än de där 8 timmarna som man brukar prata om. Men ändå är jag trött, fruktansvärt trött. Jag har ont i nacken och min kropp verkar inte riktigt hänga med idag. Ikväll ska jag vara scoutledare nere i kyrkan, men jag tror nog att jag får ringa och säga att jag helt enkelt inte orkar...

Ni får ta hand om er och inte sjuka ner er som jag verkar ha gjort!

Glasvegas

Idag var det tänk att man skulle sätta på sig sina pjäxor och hoppa på skidorna och raila lite, men inte helt oväntat så blev det inte av. Ofta när man ska iväg så blir det att det skjuts upp. Idag var det bil beskymmer, vi fick inte tag i någon bil vilket gjorde det svårt att få ner all utrustning ner dit. Jag hade ingen bil, Gutta trodde sig ha en hemma. Men var visst inte det och när vi trodde att den skulle vara hemma vid 2 så var den hemma vid halv 4 istället. Och då var det på tok försent att sticka ut. Det mörknar ju så tidigt numera. Men för imorgon har jag fixat så jag har bilen, så då blir det av!

Idag så har jag som sagt väntat o väntat på att få sticka ut. Under tiden så har jag forskat lite i musikens värld och hittat ett band som jag lyssnar igenom lite nu. Glasvegas heter bandet och här kommer en länk till min favoritlåt, än så länge!

http://www.youtube.com/watch?v=-Hf1bp6k0X8&feature=related

Någon vänlig själ får hemskt gärna lära mig hur man kan lägga upp en videolänk eller så.

Snöpremiär!

Som många vet så är jag en jibbare, alltså en skidåkare som åker på ett lite annorlunda sätt. Jag gillar att hoppa och raila. Jag kanske inte är så bra på nåt av de, men jag försöker och försöker. Idag efter en liten promenad så hittade jag ett litet ställe där några hade dumpat mängder med snö, stället upp en fin rail och lagt ut snön omsorgsfullt och snyggt. Helt perfekt!

Efter att ha ringt och konsulterat med Gutta så bestämdes det att vi 2 imorgon kommer att ställa oss på våra skidor för första gången i vinter (aah, eller höst)! Jag ville egentligen göra det redan ikväll, men Gutta var skeptisk och gillade varken vädret eller mörkret. Så imorgon förmiddag får det bli av istället. Ikväll så ska jag istället köra ett lätt träningspass och sen ska jag visa upp det hela för Gutta så att han vet vad han ger sig in på. Men är det nåt jag lärt mig så är det att raila är inte svårt, det handlar bara om att släppa allt och våga. Men tro mig, det är inte lätt att slappna av och bara köra. Men det man bör tänka på är att faller man så slår man sig inte så illa, visst man kanske får ett blåmärke. Men det är inte så farligt, värre at hoppa och falla 5 m ner och slå sig. Det vet jag hur det känns det med, och det är inte så skönt.

Men men, nu är jag über exalterad och glad. En hel del börjar rätta till sig nu, vilket känns underbart! Men än så länge är inget jobb fixat, jag har lite grejer på gång. Men jag väljer att inte förstora upp det för att undvika att bli besviken om de skiter sig...

Ha en bra kväll min vänner! Det ska ialla fall jag ha!

:*

TG's back!

Yeah! Top Gear är tillbaka! För er som inte känner mig så väl så måste jag ju berätta att jag är ett fan av Top Gear och har faktiskt varenda avsnitt och har sett i stort sett alla. Efter ett (för mig) långt uppehåll nu så började säsong 12 igår. Eftersom det bara sänds i England nu så måste jag ladda ner det, men det betyder ju att jag kan se de fler gånger.

Hur som helst. Programmet är världens absolut bästa program (om du frågar mig). Bilar blandat med en hel del humor, tre självsäkra äldre män som ibland säger saker som "road works, how hard can it be"... vilket de givetvis måste prova på då. Alltid så slutar det mer eller mindre i katastrof, vägen dit är alltid lika rolig. Och sättet de sen fuskar ihop allt är minst lika underhållande. Den nya säsongen kommer till stor del att handla om tävlingar mellan de tre. I det första avsnittet så skulle de tävla vem som var den bästa lastbilschaffisen, jag dog av skratt flera gånger.

"Ehm...James, you can keep the porn"

Ikväll så blir det nog lite ben-träning på gymmet och sen så hoppas jag kunna komma i säng tidigt ikväll, bara för att liksom. Haha!

Jag kanske skriver en rad ikväll med. Så haré bra!


Sonntag

Då vart det söndag igen då... även om veckodagarna inte är så viktiga för mig. Jag har ju ändå inget som händer imorgon, som vanligt. Och nu är det riktigt, riktigt tråkigt att vara hemma... Men jag har fått lite hopp. Ett jonn jag aldrig hann söka förra gången det låg ute har kommit tillbaka, och jag känner att jag har rätt så god chans att få jobbet.

Tyvärr så får jag nog inte Isabergs jobbet, både tråkigt men samtidigt inte så farligt. Jag hade nog älskat att jobba där nere, men jag hade saknat denna vackra stad och dess underbara människor. Jag ska lämna in mitt CV på team sportia någon dag nu, de sökte lite extra folk sa en av killarna där till mig. Så då kan jag ju få jobba med skidor ändå, en vettig kompromiss.

Idag så började dagen med att Alfons sprang in och kittlade mig, och sen så fick jag inte sova mer. Efter det var det lite frulle och en kopp kaffe, men man var visst tvungen att skynda sig. Det fanns ju en tvååring i huset som desperat ville ha någon att leka med. Så vi har lekt och lekt och lekt. Men nu för en stund sen kom min syster och hämtade sin lille pojk. Så nu är det väldigt tyst här igen, skönt men också lite tråkigt.

Innan denna dagen mörknar har jag nog tänkt att åka o träna lite, och sen så skulle jag hemskt gärna vilja ta en sväng med bilen och åka iväg och fota lite. Problemet är bara att vi har sommardäck på, eftersom våra vinterdäck inte har kommit än. Så våran bil är lite svårare att köra nu. Men men, en så erfaren förare som jag klarar väl allt ;)

Nepp, nu svälter jag känner jag. Så nu ska jag hitta lite mat och sen ska jag leta vidare efter lite jobb. Ha de så bra som ni bara kan!

En stilla dag

Idag är det visst allhelgonsdag, eller hur man nu stavar det. En fin dag, jag är lite av den äldre varianten och jag måste säga att jag tycker att det är en fin dag. Min dag är spenderats i allra största möjliga fridfullhet. Jag har tagit det vackert idag, passade på att sova länge. Tog en liten kort promenad med kameran och sen så kom alfons hit. Så nu ska jag snart ner och leka lite igen. Innan han ska gå o lägga sig, han ska nämligen sova över här i natt.

Igår så var det allt annat än lugnt. Det var Halloween, som jag nu börjat gilla lite mer. Kvällen spenderades på Bongo där det var Big Bongo, så det var gott om folk och bra musik. Jag och gutta åkte dit själva, för att frippe är långt borta. Ändå borta i Barcelona, lite fuskigt ändå...

Hur som helst, vi var där ända till stängningsdags och vi träffade mängder med folk. Typ Gustav, Ida, Daniel, Matilda, Frida, Karin och Oscar. Helt unerbart kul hade vi det, och jag fick ett par vampyrtänder.

Men men, nu ska jag ner och trycka i mig lite Smörgårstårta, och sen så ska jag nog slå Gutta en signal!

Ha de bäst!

:*

RSS 2.0