Service och teståkning

Igår var de tisdag (men jag trodde det var onsdag), och eftersom jag hade förväxlat vilken dag det var så var jag i fullfärd med att göra mig redo för att åka till Vaggeryd och planera lite scoutläger. Men precis när jag skulle ge mig iväg så fick jag reda på att det var fel dag. Det var ju tur man inte körde ner till vaggeryd innan man insåg det... heh

Så istället för att planera så tyckte jag att jag kunde göra nåt nyttigt. Så jag tog fram min longboard, denna skitiga brädan behövde en liten service. Så jag tog fram verktygen och skruvade isär allt. Sen så smörjde jag de så väl jag kunde (som vanligt blir det alltid för mycket smörjmedel, och eftersom smörjmedel samlar på sig smuts så får jag nog plocka isär den ganska snart igen). Efter att ha satt dit allt som jag trodde att det satt innan så kände jag att de va ett bra läge att åka bort till Gutta och se ifall han ville åka lite med mig. Men pojken jobbade, så jag åkte lite själv.

Sen ville nisse att jag skulle upp till honom, jag gjorde inget direkt motstånd. Men en stund senare så ringde han och sa att vi fick leka en annan dag. Så min longboard tur blev en tur då jag åkte lite fram och tillbaka. Men på vägen hem så mötte jag Gutta med bror, jag bjöd in mig själv hos dom och så blev det ännu en kväll i deras soffa med film och chips.... inte fy skam! 

Ung Kraft!

I lördags var kvällen då jag gick upp på en scen för första gången i mitt liv. Som ur var (för de som stod nedanför så spelade jag inte. Jag var konferencier och presenterade banden samt sa lite annat som både var passande och opassande. Till en början gick et lite si så där, jag fick aldrig riktigt chansen och jag var väldigt nervös. Men jag lärde mig att se "genom" publiken och på slutet kändes det riktigt bra!

Det vart en underbar kväll där man fick träffa en massa roliga människor och jobba med några killar som var stört sköna. Man fick träffa bekantingar som Lovisa (som man träffar typ en gång i halvåret) och ett gäng vaggerydare. När klockan slog ett var kvällen över, men jag var rätt så glad för de. För då kunde jag äntligen gå hem, för jag var så trött så trött då.

Så nisse och jag började en långsam hemåt vandrig med stopp för nattakrov på Shell och lite thé i kyrkan, väl hemma så somnade jag gott med ett leende på läpparna.

Tack för en sjukt bra kväll!

Galet...

Idag är jag inte så farligt nervös, det är ju trots allt idag jag ska upp på scen inför hundratals människor... men jag har inte hunnit bli så nervös.....än! Jag vet att vid 4 tiden kommer jag att skaka, men jag ska klara det. Jag bara ska det!

Men för att distrahera mig själv lite så lekar jag lite på internet och lyckades komma över detta sjukt klippet.



More DIY videos at 5min.com

Konsten att skratta åt andra (på ett snällt sätt)

Härrom dagen hade jag nog världens mest skadeglada dag, jag var hemma hos Heidi på cellgrupp och råkade ta isär ett pussel. Johanna tyckte de va kul o skrattade lite åt mig. Men jag repade mod, satte ihop pusslet, gav det till johanna och sa "har du sett vad som står på undersidan?". Vips så låg alla bitarna på golvet igen, denna gången var det jag som skrattade åt henne. Men gentleman som jag är så hjälpte jag henne att sätta ihop det igen...

Efter detta så åkte jag till Nisse som bjöd mig (och frippe) på kvällsmat. Efter maten sprang frippe hem till sig och jag såg till att nisse diskade (för han ville göra de, men jag var tvungen att se till så att han gjorde det). Det gjorde jag med glädje och efter det så brottades vi för att lösa våra musiksmakers skillnad. Efter det så skulle nisse ut med lite matrester till deras stora matresttunna. Men på vägen ner för trappan så gick det hål på papperskassen som allt låg i.... så all rutten mat välde ut. Det kom i hallen, på golvet men framförallt....rakt på nisses skor. Han skrattade faktiskt, så jag kände att jag kunde lägga mig ner och dö av skratt.

Men efter detta så försökte vi både två, så gott vi kunde att städa upp det hela. Det stank något fruktansvärt, det var nära att den mat nisse gett mig skulle komma upp igen. Men jag lyckades behålla den. Jag la mig ner och skrattade några gånger istället. Men efter en lång tid sanering så vart det tillslut fräscht. Nisses skor såg dock inte så vackra ut....



Bilder från påsken!

Bättre sent än aldrig!

























Hjälp!

På lördag så ska jag entre en scen på Ung Kraft, men jag har ett gigantiskt beskymmer (förutom att jag kommer att vara hur nervös som helst). Jag har ingen aning om hur jag ska klä mig, lite förslag uppskattas...

:)

P som i Påsk!

Påsken må vara över, men vilken påsk det vart! Mycket häng med vänner. Mycket sushi och många sena nätter. Underbara turer ner för ådalsvägen på longboarden mitt i natten och en och annan sköna cruising med golfen.

Ett litet kollage är på väg. Nu ska jag återgå till mitt preppande för lördag. Då jag ska stå på en scen för första gången...!

Ännu mera smärta

Som om det inte var nog med att man rev sig lite över hela kroppen. Dagen efter en underbar dag i Jära så tog jag och Gutta årets första tur med våra longboards. Och vilken tur de blev...!

Vi åkte nästan 3 mil. Från söder på Huskvarna till hamnkanalen inne i Jönköping, och tillbaka. Det tog sin lilla tid, men vi stannade iofs och fikade med Emma. Men sen begav vi oss hemåt,  men hemvägen var en ända lång smärtsa longboardtur. Min vad orkade tydligen inte riktigt mer, muskelknöt sig och mitt ben gick inte att böja och min fotled gick inte att sträcka. Det är rätt svårt att inte göra nåt av dom när man åker longboard eller går. Men hem kom jag, hoppade upp för backen till gutta och tog en fin avrundning på kvällen med lite TV-spel

Jag har ont precis överallt, men fy tusan vad de var värt det...

Jag har haft en av de sjukaste helgerna någonsin tror jag. Jag har åkt skidor och longboard på en och samma helg (eller ja, jag räknar måndagen med som en helgdag nu). Fredagen var det pizzabagande och Bongo in på små timmarna. Sen så gick jag upp rätt tidigt lördagmorgon för att vara färdig och peppad för eftermiddagens skidåkning i Jära. Efter många timmar av att bara gå och vänta så kom Gutta och vi åkte till backen.








































Efter många långa och svettiga timmar i vårsolen så började det tillslut mörkna, men det var då allt egentligen började. Bara för att man ville få så många åk som möjligit så sprang man upp och åkte direkt, ingen vila här inte....





















Så efter många timmar i backen hade solen gått ner, hoppet var sönderkört och snön började försvinna även där vi lagt upp så mycket snö. Det var alltså dags att ge upp, en av mina minst jibbade säsonger blev på slutet lite hoppfullt (höhö). Men mer än så blev det inte, jag blev inte så mycket bättre på att spinna och att grabba. Jag lärde mig däremot att raila och konsten med att raila. Trots ett år där jag inte haft något vettigt att göra har skidåkandet inte fått den tid den kunde fått. Vem vet, jag hade kanske varit så mycket bättre nu....eller så hade jag suttit i rullstol.


En fredag som ingen annan...

Min fredag spenderades mer eller mindre med en person, min bästa tjejkompis Lenny. Hon övertalade mig att skippa min vanliga sovmorgon för att besöka vår gamla högstadieskola samt kolla in ett drama i kyrkan vid skolan. Efter ett bra drama och en rundvandring på skolan så tog vi våra cyklar och cyklade till piren och hamnkanalen. 



Där så lunchade vi med Sara och sen så sprang vi på Gustav. Dagen i staden slutade med att vi två och frippe tog en fika innan Lenny skulle packa inför Trysil, medans jag och frippe skulle fixa inför kvällens pizzabakning hemma hos mig. Efter att Frippe agerade mästerkocken och visade mig hur man bakade pizza utan att få det att fastna överallt så tog vi bussen till bongo för en mysig kväll på uteplatsen med många vänner. 

Skidsäsongen går mot sitt slut


Igår så var det strålande solsken och varmt som bara den. Min bror och syster var då hemma och gottade sig i solen. Själv var jag inne och plockade fram mina skidgrejer. För jag och gutta hade bestämt att vi skulle åka skidor, jag hade vart i järabacken och spanat in ett hopp som med lite modifiering skulle kunna bli ett bra kvällsnöje. Så gutta kom vid 4 tiden och hämtade mig. 





















Efter två timmars huggande, grävande, formande och peppande så var vi tillslut färdiga. Då var det dags för de som alltid är lika jobbigt, de första hoppet. Jag fick äran att börja (gutta är hemskt snäll ibland...). Hade de vart någon som kan bygga ett hopp så hade jag inte vart så skraj, men man vet aldrig hur det är när man själv bygger det. Tankar som "har jag tilräckligt med fart?", "kommer jag flyga för långt?", "är hoppet tillräckligt packat?". Men tillslut så gjorde jag det bara, och det gick rätt bra. Hoppet var perfekt, så nu var det bara att långsamt börja prova sig fram.



Efter att ha byggt och byggt (ungefär 2 timmar) så fick vi lite mer än 2 timmars underbar jibbing. Vi är två killar som inte alls är särskilt bra, mina grabs var långt ifrån snygga. Gutta hade svårt att få lägga tyngden rätt och han
 hittade rätt på absolut sista hoppet, då solen redan gått ner och sikten började bli lite väl dålig.



Hur som helst, vi hade både en toppenkväll. Vi kom hem till mig vid halv nio och åt  tillsammans lite kvällsmat. Vi var båda rätt hungrig eftersom vi inte hade ätit på 6 timmar, så vi sket i svettodören och satte oss i soffan med lite mat o såg hv vinna ännu en match, underbart bra!


Idag så är man rätt trött, jag var nog lite väl aggressiv med spaden med. För handlederna mår inte så bra idag. Men om snön ligger kvar så kör vi igen på lördag! Vill du vara med? Hör av dig så är du hjärtligt välkommen... :)

Kvällens tips

Åk inte vårskidor i bara t-shirt, för de svider ganska bra när man trillar. För idag gjorde jag just det. Jag o gutta tog eftermiddagen och kvällen i järabacken o de va en underbar kväll. De enda som saknades var musik.



RSS 2.0